Goodbye Rimini. Hello Tijuana!

Förra fredagen körde jag mitt sista Rimini Spybar på ett bra tag, känner mig liksom inte motiverad längre att hålla igång till fem halv sex på mornarna. Dessutom så har vi musikaliskt sett kommit lite ifrån varandra, Olof och Perlan har börjat letat sig in i houseträsket och jag vill tillbaka till mina rockrötter. Men men, misströsta ej! Under mitt alterego Cookie Santiago kommer jag tillsammans med Chrystal Petersen inom en snar framtid köra igång en ny månadsklubb som går under arbetsnamnet "Where were you when we were doing Tijuana?" som kommer osa psykadelisk 70-tals rock, sydamerikansk borderlinedisco samt Tijuana brass(tänk Map of Afrika, Rodrigues, Warlocks,Sabbath, Estebhan Gonzales mm.).See you when you get there!






Glöm inte att idag Lördag kör Olof & Perlan igång Rimini på 1900 igen! Det bjuds på grillat å drinkar från klockan nio. Be there, or be queer!

Kräftskiva, one two, one two!


Idag har verkligen varit en cp-pissig dag! Kom hem från jobbet med en klump i halsen och ville helst krypa under täcket och gråta som en riktig man. Men som tur var hade Annika köpt lite kräftor och vin och sen satt vi och diskuterade kommunism, fascism och rödlök. Hälften av kräftorna var dåliga men vi hade en burk med "reservstjärtar" så det var lugnt."I like big butts" sjöng Sir Mixalot och jag kan bara instämma! Nu sova, imorgon jobba....


Nästan gråtfärdig!


Få på pälsen!



Nu börjar det äntligen kännas som att det är höst i luften, vilket jag gillar! När hösten kommer slipper man gå till "inte tillfreds-gatan 12" och istället slinka in på Indigo vid 7-rycket och kravla hem vid elva och kolla Seinfeld tills man somnar. En annan bra grej är att temperaturen sjunker och att Annika kan börja använda sin grymma päls som hon köpte på Portobello market när vi var där förra hösten! Igentligen känner jag mig lite ambivalent när det kommer till päls som den djurvän jag är. Men man borde kunna ta fram någon sorts donationskort som rävar och chinchillor kunde bära med sig så att om dom blev påkörda eller självdog  gick med på att donera sin päls till nåns kappa! Schysst sa räven......




Annika på Portobello market med sin nya "gamla" päls!

Play with fire.

Hmmm. Här stod igentligen något relevant, men jag valde ändå självcensur......            



Play with fire
http://www.youtube.com/watch?v=E3DBRbrbHnc


Okej, jag erkänner! Livet skulle inte vara lika kul utan Linda Rosing...

Jag vet att jag inte skriver så mycket just nu men jag har varit fullt upptagen med att jobba och läsa roliga kommentarer på Linda Rosings blogg. Som den här som nån skrev för några dagar sen:



Telefonen ringer.
Jag lyfter den och svarar. En röst säger:
- Hej det är Linda Rosing. Jag skrev en debattartikel åt er 3 augusti och jag har inte fått betalt.
Jag säger:
- Jag känner inte igen det men vänta så ska jag kolla.
Jag tittar i pärmen med alla ledarsidorna och i augusti är inte Rosing med alls.
- Jag hittar inget av dig, säger jag i luren. Och dessutom betalar vi aldrig för debattartiklar på ledarsidan. Du menar inte fjärde sidan? i så fall ska du snacka med Leo på Expressen.
- Nej, nej, säger Linda Rosing. Jag sitter med fakturorna här och jag minns att jag snackade med en tjej i Göteborg och hon tyckte den var bra så jag skulle få betalt. Visst hade ni en tjej där i somras?
- Ja säger jag, hette hon Miriam Nordfors?
- Njae, kommer inte ihåg riktigt.

Jag säger:
- Jag ska undersöka detta och så ringer jag dig.
Hon ger mig sitt mobilnummer och jag frågar Saxmannen om han vet något och han säger:
- GP.
- ??
- Jo, debattartikeln gick i Göteborgs-Posten och det berättade jag för Linda Rosing när hon ringde hit och surrade för ett par veckor sedan, säger Saxmannen.

Jag ringer Linda.
- Det var i Göteborgs-Posten, säger jag.
- Var har jag kommit nu någonstans? säger Rosing.
- Till GT, Göteborgs-T-i-d-n-i-n-g-e-n, säger jag.
Rosing:
- Och det är inte samma?
Jag:
- Nä.

Linda Rosing:
- Förlåt mig, har du telefonnumret till Göteborgs-Posten?
- Nej, tyvärr, säger jag.
- Då ringer jag Expressen i Stockholm.
Jag frågar:
- Varför ska du ringa Expressen i Stockholm?
Linda:
- För att fråga efter numret till Göteborg-Posten.
Jag säger:
- Okej. Trevlig helg på dig Linda.



Humor på riktigt! Jag önskar att det vore jag som hade jobbat GT och fått tagit emot det där telefonsamtalet! Men tack iallafall till den den person som bestämt sig för att dela med sig av denna histora och tack tack till Linda som inte har refuserat den ifrån kommentarerfältet( fast hon vet nog inte hur man gör det). 

(Ps. Idag skar jag mig ordentligt när jag skulle öppna Kartongen som förstahjälpen-kitet vi ska ha ha på jobbet låg i! Definiera ironi.. Ds.)


Into the wild.

Idag börjar jag jobba på Björn Borg och det känns kul! Har tröttnat på att vara ledig och pengarna är slut, Min plan B var att köra en into the wild och flytta ut i skogen över vintern. Hade till och med hittat en övergiven buss som jag och Annika kunde bo i, sen skulle vi leva på blåbär, tallbarrsté och kärlek. Kanske låter lite naivt, men mina föräldrar bor på andra sidan skogen så vi skulle kunna smyga dit å poppa popcorn om vi skulle bli riktigt hungriga! Hmm, det får nog bli nästa vinter...


Home sweet home!


Don't forget....


Vissa verkar vara lite ute å seglar....


Ge mig en mockajacka med fransar! Pronto!



Nä, jag skojar inte! I våras var jag på jakt efter en mockajacka och besökte Second läder på Odengatan. Hittade dock inte den sjuttiotals-mockajacka jag hade en bild av i huvudet, istället började jag prova jackor med fransar på för skoj skull,men slutade snart att skratta och började tycka att den gråbeigea jackan med lite lagom mycket fransar (dock inga på armarna), var rätt snygg! Den skulle sitt som en "smchäck" nu i höst! Kom ihåg var ni läste det först, FRANSMOCKAJACKA!

Wayfarer's R.I.P

Vi träffades i början av Maj i en galleria i Dubai, och det var kärlek ifrån första ögonkastet! Sedan dess har du suttit på min näsa varenda gång solen tittat fram (å vissa molniga dagar också!), men förra torsdagen lämnade du mig hastigt och oväntat. Det är med stor sorg jag minns dig varje gång solen bländar mina ögon.



Det började som skön dag med frukost nere vid hamnen i Marstrand, men plötsligt när jag ska sätta mig så lossnar solglasögonen från sin hängande position i mitt halsband och studsar på kajen två gånger innan dom hamnar i vattnet och lägger sig på hamnbassängens botten.



Jag klär snabbt av mig och dyker i efter dom, men tvingas ge upp efter några dyk då vattnet blivit för kallt och grumligt samt fått flera skärsår av skrot på botten.



Sen springer jag och köper en håv för i ett sista desperat försök att dragga botten, men skaftet är för kort!



Till slut är jag tvungen att inse att kampen är förlorad och att vi aldrig mer kommer ses igen....

....Surt sa räven!


At the wedding!



Nu i helgen var vi på bröllop nere på Marstrand, det var en av Annikas bästa kompisar Ida och hennes numera man David som gifte sig. Det var ett sjukt roligt bröllop! Vi åkte ner redan onsdags för att hjälpa till med förberedelserna, men det visade sig att allt var nästan helt klart när vi kom fram så vi kunde koncentrera oss på att slappa o bada och äta gott. Tack Ida och David för ett fantastiskt bröllop och lycka till i London!! Vi kommer å besöker er så ofta vi kan!


Light my Prada.....

I våras släppte tändarmärket Cricket i samarbete med Prada en jubileumständare i limiterad upplaga av 100 exemplar som sålde slut på rekordtid. Jag lyckades dock få tag på en på Ebay för 78 US dollar som damp ner i postlådan idag, jag är sååå glad!



Nä! Jag skojade bara, det är en helt vanlig tändare. Men ibland undrar man ju hur ett samarbete mellan olika märken och designers går till? Räcker det verkligen bara med att som i Acnes "colab" med cykeltillverkaren Bianchi, bestämma färg på ramen och att sadeln ska vara i mocka för att få kalla det ett samarbete? Well, den ser ju ganska fin ut måste jag ju medge. Men ändå...?



(Bilden är lånad från Daniel Lindströms modeblogg på Café.)

Happy happy, joy joy!



Var förbi min vän Viktor Tell's showroom för det nystartade märket Happy Socks som han driver tillsammans med tre kompisar. Konceptet är helt enkelt strumpor som finns i ett hundratal olika färgställningar och mönster och av märkbart bra kvalité och pris. Eftersom jag vid besöket inte bar några strumpor, gav han mej dom här, så nu är jag tillbaka i matchen om titeln som "Matcharnas matchare"! Tack Viktor, och lycka till med businessen!



www.happysocks.com


SJ diggar smygporr!



Ibland upptäcker man små roliga detaljer där man minst anar det! Igår hittade jag en gammal tågbiljett i en jackficka, och började av nån anledning titta lite närmare på den och upptäckte ett kvinnligt hårigt könsorgan tryckt i ljusblått mitt på biljetten! Oväntat SJ humor, eller? Kolla själv nästa gång du åker tåg nånstans.

Björn Borg = pingis?

Yepp! Då var det klart, nästa vecka börjar jag jobba på Björn Borg som wingman åt Perlan i några veckor under uppstarten av den nya butiken på Grevturegatan som öppnar fredagen den 22 Augusti. Det firade vi igår med en sväng till Fredsgatan där Oddster och Björn Borg hade minipingisturnering. Jag hade noll bollkoll som vanligt, men skyller mitt dåliga spel på gratisölens inverkan på min reaktionsförmåga....



Stockholmpärla.



Stockholms-perlan.



Pingistöntar! (okej, det var bara för att dom var mycket bättre än mig.)



Don't hate the player. Hate the game!



Nätrullare var Pers signum.



Jazzhands!!!!!!




.

Dagens outfit.


Klorblekta lappade jeans LEVIS, T-shirt Calvin Klein, sweater Baghera, gympaskor Panther och tennisracket från Prince.



Jepp! Idag ska jag på en intervju på Björn Borg, så jag valde en outfit inspirerad av Björns glansdagar på 80-talet med tillhörande Nivealäppar och magväska. Grrr! Go get them tiger!


Wish me luck!


125000 apor V/S. en droppe i rymden....

Det är lite sjukt att man kan skicka en rymdsond till Mars för att ta prover på jordskorpan och konstatera att det finns vatten på den röda planeten (dock för det facila priset av några hundramiljoner dollares!), utan ens ha koll på den egna planeten. Läste idag att man hittat 125000 helt oupptäckta låglandsgorillor i ett område kring Kongo-Brazzaville, hur fan har man kunnat missa det? Jag trodde varenda kvadratcentimeter av Tellus yta hade blivit utforskad och kartlagd av nån satellit, jag menar om jag själv kan gå in på Goggle earth å zooma in Drottning Silvia när hon solar naken på öland, hur svårt ska det då vara att få syn på en flock av 125000 apor?! 

Tillbaka till Mars! jag hoppas man kommer kunna bo där rätt snart, för jag skulle kunna tänka mig ha en liten stuga vid nån sjö att spendera somrarna vid, eftersom sommartiden på Mars är motsvarande 2,5 jordår ungefär. Öhhh, men tänk om alla människor övergav Jorden på grund av oljekrisen och miljöförstöringen, och gorillorna tog över jorden! Hmm, det här börjar låta som nån film jag har sett......?




Kissing cousins.
 






"Good Christian behavior".



Kom tillbaka till Stockholm igår efter två veckors slappande i Sala och ett "Alkoholfritt" bröllop i bibelbältets mecka(?) Värnamo och kan bara konstatera att: 1. alkohol är ett måste på bröllop. 2. pingstvänner är minst sagt lite speciella. 3. det har sin charm att smygröka. 4. man bör prata om brudparet när man håller tal och inte om björnars matvanor. 5. hålla på sig tills bröllopsnatten är waste of time! Iallafall, när vi kom hem igår gick vi och såg den nya Batmanfilmen "The dark knight" med återigen Christian Bale i huvudrollen som den osympatiske miljardären Bruce Wayne vars alterego Batman håller kriminaliteten nere i Gotham city. Och det är just i dom rollerna som slick och iskall jag gillar honom nästan bäst ( American psycho, Shaft, Equilibrium och Batman), kan vara något med hans svarta blick och falska leende som gör honom perfekt för att spela Sociopater med delade personligheter. Kan helt klart rekommendera The dark Knight där också Heath Ledger och Maggie Gyllenhaal är strålande. Gå och se den och hyr sen 3.10 to Yuma och The prestige för en helkväll med Christian! 

RSS 2.0