Jag kom, jag såg, jag lämnade.

Jag ber om ursäkt att jag inte har skrivit några inlägg senaste veckan, men jag har varit på landet sedan förra lördagen och internet existerar inte där, vilket i för sig är ganska avkopplande. Men igår var jag tvungen att komma  tillbaka till Stockholm eftersom vi hade RiminiSpybar. Hade glömt bort att det är helt värdelöst att ha en klubb mitt i sommaren när nästan alla ens vänner är borta och publiken består av en blandning av vilsna turister och svennelitos som inte bryr sig i huvud taget om vilken musik som spelas. Å andra sidan så måste man nog vara hyfsat intelligensbefriad för att betala 160 spänn för att sitta på en sunkig loppissoffa i  partytält och dricka flasköl för 65 kr och sedan stå i kö i en kvart  för besöka en av Stockholms äckligaste toaletter innan man blir utslängd av en vakt som har har mössa som det står "snäll" på, men vad vet jag. Idag ska vi iallafall åka tillbaka till Sala och fortsätta bada,grilla,springa,spela trummor,läsa,sova, kolla på Morden i midsomer och vara allmänt asociala en vecka till, så vi ses sen!















I hear you sister!

Igår kväll blev tjejkväll för hela slanten! Jag, Annika,Maja och Jacqueline var och drack vin uppe på Karins takterrass och diskuterade kopplingen mellan New yorks krympande brottslighet och legaliseringen av abort på slutet av 60-talet, Sen blev alla onyktra och berättade konstiga sexhistorier som kompisar råkat ut för. Mina öron rodnade, tjejer är mycket grövre när det kommer till anekdoter i allfall om man jämför med mina fjolliga mjuka killkompisar som aldrig delar med sig något skvaller! Sen när vi skulle gå råkade jag slänga hemnycklarna i sopnedkastet, men det löste sig och vi gick  till En Famille som var överaskande bra, så det kommer nog bli mycket mer häng där framöver...


Same same, but different!


På gymnasiet hade jag en klasskompis som skulle hålla ett föredrag om vargar, hon började med att berätta att hon kände väldigt stark för vargar eftersom hon var halvsame och i hennes "förra" liv hade hon varit indian och i livet innan dess hade hon varit just en varg! Touche'! Jag vet inte varför jag berättar det här, för jag skulle igentligen berätta om en dokumentär om Jokkmokks-jocke som jag och min käre vän Henrik råkade zappa förbi en söndag för några år sedan. Den var så rörande! Jokkmokks-jocke berättade om hur han som nioåring fick ro hem sin döde far som hade fått en hjärtattack under en fisketur, och hur han slog igenom över en natt efter att ha uppträtt i Hylands hörna med Gulligullan koko som en gök. På ålderns höst stod han mest och blev fotograferad av turister längs med inlandsbanan och jag tror han gick bort för något år sedan, men musiken finns ju kvar.....

Gulligullan koko som en gök: http://www.youtube.com/watch?v=CL7DJf6oXBk


Vädergudarna måste vara tokiga.

Saved by the bell! Precis när jag skulle gå ut gå kom en regnskur,så jag bestämde för att stanna inne istället. Sen när jag skulle gå och plocka upp Annika på hennes jobb kom solen tillbaka så vi gick upp till Mosebacke och tog en öl och firade att hon bara har en dag kvar till semestern! Ska bli så skönt att få lite qualitytime eftersom det är ganska ensamt att vara toyboy hela dagarna. 



Stokholmspärla? Turistfälla? Semesterlediga föräldrar med skrikiga barn?



Attitydsproblem?



Jobbtrött?

Jag och mitt jäkla colaberoende.


Vaknade redan kvart i fem i morse när Annika skulle gå upp, drack ett glas cola och kunde konstigt nog inte somna om, jag är så puckad! Men jag älskar coca cola och dricker säkert 6 liter i veckan vilket Annika tycker är lite "white trashigt". Jag har hört nånstans att i vissa länder i det forna östblocket är cola billigare än dricksvatten, det låter ju faktiskt helt galet! Å andra sidan verkar det vara nästan gratis att laga tänderna i Polen så det kanske jämnar ut sig. Nu ska jag ut och gå så att jag känner mig hälsosam igen....


Beautiful people

Min mamma sitter på en ganska fin vinylsamling som jag brukar rota igenom nån gång om året. Förra sommaren snodde jag med mig en skiva med Melanie Safka som jag sitter och lyssnar på just nu. Melanie är en folksinger/songwriter som hade sin storhetstid i slutet av 60-talet och början av 70-talet, hennes mest kända låtar är kanske "Look what they've done to my song ma" och "brand new key" men jag gillar nog mest "Beautiful people" och "Lay down"( http://www.youtube.com/watch?v=hkeqhqU69gw ).Bra musik för parkhäng i ljumma sommarnätter!



I min skivhög....

 

Beautiful people ( http://www.youtube.com/watch?v=sBFMtAMjux0 )

Praktiska skämt del 2.

För några somrar sedan hängde jag ganska mycket på Fredsgatan 12, det här var på den tiden "dålig attityd" var vanligt bland bartendrar på stället. En kväll satt den mest osköna bartenden på räcket bakom baren och över kanten hängde hans hängslen av modell grövre, så jag tog en bit snöre och smög fram och knöt fast hängslena i räcket. När han skulle gå tillbaka och jobba slog gummisnoddseffekten till bättre än väntat och han flög baklänges och landade skamset på baken. Nedanför stod ett 20-tal personer och rågarvade, bortgjord! Annars kan jag rekommendera att knyta ihop skosnörena på någon som sover, simpelt men roligt!

GO WILDCATS!



Glömde nästan den här bilden från i lördags, gissa vem som inte är gammal balettdansös!

Femma i syslöjd.

Vissa saker är ju bara så fula att man måste köpa dem bara för visa andra hur ful grejen är. Men ibland växer det fula till något fint, detta gäller i högsta grad den här gamla Levi'sjeansjackan som jag hittade på Beyond retro i våras. Älskar slöjdglädje! 


Praktiska skämt del 1.

För en massa år sedan gick jag på en kontskola i Eskilstuna och en kväll hade vi fest på skolan.Satt och snackade med en snubbe som berättade om ett roligt "practical joke" som gick ut på att man skulle ta en halv tärning currybuljong, skruva av duschmunstycket och stoppa in buljongen och sedan skruva ihop det igen.Efter ett par timmar drog festen vidare till min lägenhet och fortsatte till morgonkvisten. Kvart över nio på morgonen vaknar jag och inser att jag har försovit mig, så jag slänger mig in i duschen och efter bara några sekunder känner jag doften av curry i hela badrummet, utan att ge mig till minnes gårdagens samtal börjar jag tvätta mig frenetiskt och använde säkert en halv flaska tvål innan fattade att jag själv hade blivit utsatt för detta practical joke. Först blev jag skitförbannad men nu tycker jag att det var ganska kul! Som sagt, allt du behöver är en buljongtärning....

A working class hero is something to be....

Trött sa räven! Jag har börjat bli ganska less på att vara "hemmaman" vid det laget, Solen lyser men orkar knappt gå ut. Har några ansökningar ute, men om det är någon som har något tips om att någon söker en kreativ själ får ni gärna höra av er! Pronto!


Ducka!

I våras brukade jag hänga med Jonas "Fläcken" Fläckerud och spela dodgeball på lördageftermiddagarna, men senaste tiden har mitt engagemang gått ifrån sviktande till helt obefintligt. Men igår hittade jag min gamla dodgeoutfit när jag höll på att tvätta och ikväll är det träning mellan 7-9, så det är dags att sluta ducka dodgen!


Stilikonen R Kelly?

Min flickvän och många av mina vänner gillar R Kellys musik, men själv har lite svårt att ta mig an en artist som har så många lik och gräsliga outfits i garderoben. Hur tänker han igentligen?


 Like school in July. No class!


En helt vanlig tråkig lördagkväll med mina två flickvänner...

Då var det lördagkväll igen och jag mår fortfarande som en påse avföring, men Annika lagade en grym tonfisksallad och Ida kom förbi och förgyllde stämningen. En bild säger mer än tusen ord....


I början var det lite stiff...




....stiff middag....



....dåligt bordskick...



.....svennig efterrätt....



.......



....sen blev det "cigg efter maten" som vanligt....



....slappa lite.....



....sen drog Ida och Annika sin vanliga cheerleaderrutin.....



......hepp!....



.....godnatt!


SACRE COEUR,JAG TROR JAG DÖÖR!

Äntligen fick vi köra igång Rimini igen, typ bara fem veckor försenat! Av att döma av hur man mår idag så var det nog fullt ställ som gällde igår! Så idag har knappt lämnat sängen och Annika har servat mig med frukost, Cola och kärlek, vilket nog är den bästa receptet på en bakisdag.Nu kommer Ida hit om en timme på middag och sen ska jag övertala Annika att vi ska gå ut och göra stan lite osäkrare.....



Discoposset Perlan, jag, LTL och JohnnyTooBad.



Lina beställde tre flaskor jordgubbsschnaps!



Tant Sara bara liksom "FUCK OFF!"


Introducing "Largerthanlife".

Kärt barn har många namn! Och detsamma gäller även min Riminibroder Olof Uhlin som också går under namnen "Loffe","Ulven från norr","Poolof","Olof skötkonung","Olle lowlife" och Offa. Själv brukar jag kalla honom Largerthanlife eftersom han alltid bär kläder av storlek XXL fast han bara är en Medium, han är även en väldigt hyvens prick och nu ska jag iväg och möta upp honom och JohnyTooBad Spymlan och käka lite innan Rimini drar igång. Ni kommer väl?


Desto större desto bättre!



Och nu till lite allvarligare saker....

Dom senaste åren har konsumtionen av champagne ökat lavinartat, bland annat har efterfrågan i länder som Ryssland, Kina och Indien har gjort att lagren av den  bubblande drycken nu börjar sina. 2003 såldes 287 miljoner flaskor champagne och i år väntas försäljningen överstiga 330 miljoner flaskor, vilket betyder att det nu konsumeras mer champagne än det nyproduceras.Champagneproducenternas förslag är att man ska utvidga Champagnedistriktet så att fler vingårdar får rätten att kalla sitt mousserande vin för champagne, ett förlag som lett till många protester bland dom som menar att exklusiviteten av den ädla drycken skulle försvinna. Så mitt tips till er är att börja bunkra upp nu så ni slipper skåla in 2009 i Törley!



Jag och Mia på champagnebrunch på Ritz i Dubai våren 2008.

Discorelaterade sjukdomar.


Vissa sjukdomar och skador har ofta relaterats till just discokulturen. I början och mitten av 80-talet var kollapsad näsrygg/vägg ofta resultatet av dekadent discoliv, lyssna bara på låtar som "Rush rush(give me yeyo)" med Debbie Harry så faller polletten ner, sedan kom också hiv och rensade upp ordentligt i discoleden.Nu dom senaste åren har ny sjukdom upptäckts som kallas "discoskalle". Den första symptomen för discoskalle är att man utvecklar en röd aura runt
skallbenet, vid fortsatt lyssnande av discomusik kan fontanellerna spricka upp och blottlägga andra stadiet av discoskalle( som vi ser på den översta bilden), vid fullt utblommad sjukdom ser huvudet helt sonika ut som en discokula( nedersta bilden), och hur kul är det igentligen?!


Dagens Jesuskomplex.



Holy shit!

Inte min dag...

Alla kan gå med Gå med

Logga in på Facebook

Ditt konto är inte tillgängligt just nu på grund av uppdateringar av webbplatsen. Det borde bli tillgängligt igen inom ett par timmar. Vi ber om ursäkt för detta.

FUCK YOU FACEBOOK!!!!


Fuck fuckfuckfucki'n fuck!



Det känns som om min dator inte kommer leva så länge till, just nu dör den eller låser sig var tredje jävla minut och mina tekniska skills är inte särskilt imponerande. dessutom beter sig mitt antivirusprogram mer och mer som virus som ploppar upp i skärmen i tid och otid, WHAT'S UP WITH THAT?! Problemet är att jag just nu skriver på en arbetsansökan och skulle behöva få iväg den ikväll men mitt Windows wordprogram verkar ha andra planer! Om det inte kommer några nya inlägg på ett tag beror det med största sannolikhet på att: 1. Datorn dött för gott. 2. Jag har lagt in mig på psyket. 3. Jag har gått loss med en vinkelslip på det lilla stycket! Vilket alternativ det blir får tiden och mitt otroliga tålamod utvisa.....



....Heheheheeh!

Bad hairday?



Har blivit lite kroppsfixerad sedan jag var och såg Sex and city måste jag
tyvärr erkänna. I en filmsekvens spanar Samantha in sin nya granne                                                                                                                                                                                               som är ganska vältrimmad när han står och duschar och det gick som
ett sus genom biosalongen som till 98 procent bestod av kvinnor. Då insåg
jag att röra lite på sig kanske inte skulle vara så dumt iallafall. Så nu har jag
börjat gå ett varv runt söder på mornarna tillsammans med "personlige tränare"
Perlan som även styrt upp ett par bra (hyfsat snygga) löpardojjor eftersom jag
fick lära mig den hårda vägen att basketkängor inte var lämpade för dessa aktiviteter.
Efter dagens runda med ihållande solsken bestämde vi oss för att dra och bada, men
när vi kom till kristinebergsklipporna kom även molnen och träningsverken, så vi vände                                                                                                                                                              och drog till Pontus och drack öl och kollade på turister. Det gick förbi några spanjorer
med dreads och Per påstod att killar med dreads ofta får ganska snygga tjejer, vilket
han inte kunde få ihop eftersom dreads är bland fulaste och äckligaste som finns!
Eller.....?

Vi är laddade!



Det känns så länge sen vi körde Rimini
Spybar men på fredag är discokanonen
laddad och klar att avfyras igen och vi tänker
inte spara på krutet! Tillsammans med mina
Riminibröder Largerthanlife & Perlan är vi
stolta att kunna ge er en närmare introduktion
av JonnyTooBad som besöker oss kvällen
till ära. Så vi ses väl där? Discokulorna
kommer vina genom Stockholmsnatten!!!


Spybar är ute 00 - 05 Fredag den 11 juli.

För lista maila [email protected]

Örontortyr.



I lördags var det så sjukt varmt på festivalen och ända stället där det blåste lite och fanns skugga var brevid estrad och spoken wordscenen. Just när vi satt där var det "open mic" och upp scenen kom en tjej som hade vunnit Poetryslam SM och som gick nån skrivarlinje på nån jävla folkhögskola eller nåt! Ungefär så här lät det med en lite klagande röst:

"Jag sitter här med koagulerat mensblod som har torkat fast längs mitt ben och du har lämnat mig lika kallt som du kom. Jag borde vara lessen men det ända jag kan tänka på är att det skulle smaka med en kall Cola, sen tänker jag på vad  Coca-cola company har gjort med min kropp, dom har gjort mig kall, kall och hårdhudad. Plötsligt vill jag bara springa ut i köket och ta en osthyvel för hyvla av min hårda hud och se om det finns något mjukt därinne som är värt att rädda! Eller kom jag lika kallt till denna Jord som du kom innan du gick?"

Klyschigt värre! Vilket jävla skämt spoken word är!

Dagens outfit.

 

Kavaj lite lätt oversized i bästa Lasse Berghagenstil från Martin Margiela,
och byxor från Ralph Lauren. Skjortan är vintage från Levi's. Allt för att få
den där Allsång på skansen/ Color me baddkänslan!

I'm losing my edge....


För en sex sju år sedan släppte LCD Soundsystem en låt som hette "Losing my edge" som handlade om hur snubben  som sjöng hade varit "där" när varje ny undergroundmusikrörelse sett sin gryning, men nu börjat tappa tråden. Lite så kändes det när jag besökte Arvikafestivalen nu i helgen. Jag kan inte förstå att denna festival som jag brukade åka till på slutet av 90-talet början av 00-talet som mestadels bestod av punkare,synthare och indiekids nu helt har tagits över  av emokids som lyssnar på Chemical romance och svennar, hjorder av svennar i billabongbadbyxor och Adam Tenstakeps. Men förutom det hade ganska rolig helg tillsammans med Fläcken, Jenny, Martin och Karl Nystedt som numera får gå under namnet Gegga( fråga mig inte varför!). Bandmässigt var det ganska bra även jag blir lite stilförvirrad när jag är på festival, men Slayer, Audionom, Assid, Lykke Li, A mountain of one, Dlk, Interpol och Totalt jävla mörker( bra namn) hörde till dom bättre konserterna. Ni får ursäkta att delar av mina minnen inte riktigt har bearbetats av min hjärna än, så det kommer nog lite fler uppdateringar om helgen framöver....

(kortet har ingenting med texten att göra!)


Packapappaskappsäck.


Det är dags och rulla nu, men rapporterar läget på Senast söndag.


Sista minuten....



Bestämde mig för en kvart sen att åka på Arvikafestivalen imorgon med mina kompisar Jonas,Jenny och Martin. Martins band ASSID kommer spela där och vädret ska bli grymt! Det enda orosmolnet är att jag kommer sakna min älskade Annika.Syns om ett par dagar....

MySpaceTV Videos: ASSID - When Your Baba Is Black by ASSID

The only Jesus I know works at Riche.



Var och såg lite av Karin Westers visning inför sommar 09, men tröttnade efter 5 minuter eftersom sikten mot catwalken var lika med noll. Gick istället till Riche där Galleri Kleerup  höll vernisage kvällen till ära. Gick till baren och beställde en drink av Jesus och gav mig till minnes att i tidernas begynnelse när vi lärde känna varandra brukade jag blanda ihop honom med en annan kille som heter Adam Sandahl. Dom är inte ens släkt, fast det hade ju varit kul om dom vore bröder, för då hade han ju hetat "Jesus Sandahl"....

Tisdagkväll.



Igår när Annika kom hem efter jobbet överaskade jag henne med  champagne och jordgubbar, sen gick vi och åt middag Papa ray rays innergård. Väldigt mysig kväll med god mat och trevlig personal, fyra rävar till Papa!

Så blev jag påminnd varför jag aldrig köpt kläder från Tiger.



Vaknade relativt tidigt imorse, så jag gick in kollade på lite visningsbilder från Stockholms modevecka. Tigers kollektion var bland det fulaste jag sett så jag var bara tvungen att nämna det. Förresten, är modellen man eller en 45-årig kvinna med taskiga knän? Jag har tittat på bilden i tio minuter nu och vet fortfarande inte.....            

1 YEAR OF PURE PLEASURE!


Mellanslag v i l k e n g r e j !

Idag är det 150 år sedan John D Hennesy uppfann mellanslaget, innanvarmantvungenattskrivasåhärochdetblirjulitejobbigtattläsailängden.Idag är det även ett år sedan jag och Annika blev ihop, bästa året någonsin! Puss på dig min älskade!

RSS 2.0