Post it.



Fan, jag gillar Post it-lappar! Bra tidsfördriv när man låtsas vara bizzy bakom kassan...

Tiden går så fort!

Ja, här sitter jag å smuttar på en espresso och lyssnar på Fleet foxes Blue ridge mountains medans jag väntar på att klockan ska bli sju så jag och Annika kan ta tåget till Sala. Ska dit i helgen och fira min födelsedag i lugnan ro och kanske bada lite tunna och basta. En annan som också fyller år är min gamle sidekick och bästa vän Martin "käken" som har varit som min beskyddande storebror ända sen jag föddes.På måndag fyller han 30 år! Det helt sjukt, känns inte så länge sen vi brukade köra "Streetball" och lyssna på Da lench mob, NWA och Public Enemy hela somrarna. Jag kommer ihåg när Martin hade varit i New York med sin morfar och köpt "Reebok Pumps", Crimeing-jeans och en Mets baseballtröja som Reggie's morsa råkade färga rosa, inte så hiphop med rosa på den tiden! Det var länge sen nu!



                     Jag och den nästan trettiåriga "käken"!




.

POSERA MERA!



Ahh! Jag är så glad, har äntligen skaffat mig en digitalkamera, jag måste vara den sista bloggaren i världen som inte haft en digitalkamera! Nu behöver jag "bara" en ny dator så kommer ni få se på blogg i världsklass!!! Nä, jag skojar inte...

Vm i inflation.

Läste att Zimbabwes Centralbankschef Gideon Gono lyckats pressa upp landets inflation till 213 miljoner procent i år, i jämförelse med 619,6 procent som inflationen stod i när han tillträdde 2003. Bra jobbat!

Bäbisansikte...



På Söndag fyller jag 28 år, men om jag rakar av mig skägget skulle jag nog kunna komma undan med att se ut att vara 21 om jag går runt i någon av mina college-jackor, det kan jag leva med. Däremot tycker jag lite synd om Svd's reporter och krönikör Adam Erlandsson som trots miserabel skäggväxt ser ut som en 10-åring på sin bylinebild.Hehe, vem sa att livet var rättvist!

Bumcity.

Man vet att det är kallt ute när tunnelbaneuppgången vid Götgatan invaderas av utslagna hemlösa, häromdagen skrek en av dom -Ge mig dina pengar, annars ska jag mörda dig! Allt jag tänkte var att borde gå någon sorts charmkurs eller skaffa sig ett jobb, men han verkade inte ha tillräckligt med social kompetens för varken det ena eller det andra. Nu kanske det låter som att jag föraktar alla hemlösa, vilket inte är fallet. För något år sedan träffade en hemlös man som hette Bjarne, efter att ha hört hans historia förstår jag att det är otroligt lätt att falla igenom det sociala skyddsnätet när man varken har familj,jobb,bostad eller den psykiska hälsan i behåll. Så med tanke på det får man vara glad att man har en underbar flickvän, familj, vänner ,lägenhet och jobb, även om jobbet suger för tillfället!

Partytrick!



Det här är faktiskt ganska roligt, och helt sjukt! Jag mår nästan lite illa...

Hrrmmmbrr.."



Fuckdjävlaskithelvetespissbajsöken-dag! Nu är det fan inte roligt, känner att jag håller på att explodera som Hulken, Jag är såååå sjuuuukt less på att stå bort min värdefulla tid i en tom butik hela dagarna för att sen gå hem å ligga framför teven och kolla på socialt handikappade idioter som försöker hitta nån att para sig med i nåt "underhållningsprogram" och bara vänta in den 25e Så att man kan inbilla sig att man börjar på ny kula.Så jävla tröstlöst! Har sån otrolig lust att supa mig aspackad ikväll och slåss.Lågkonjunktur,cancer,November,Tv och allt annat depp kan dra åt helvete!!!


( Nej, jag kommer inte supa å slåss ikväll och jag tänker inte skriva ett enda inlägg till innan jag har något roligt att berätta...                     ..Soo Long!)

Att vara reserverad.

I morgon drar Stockhoms Filmfestival igång och jag är lite avundsjuk på alla som köpt biljetter och ska spendera helgen i en biosalong och se en massa förhoppningsvis bra filmer. Själv får jag nog nöja mig med att gå på ÖppningsfestenSpybar imorgon. Förra året var Jag och Månsinvigningen, när vi kom in hittade vi ett ledigt bord med en reserveratskylt som vi satte oss vid, efter en kort stund kommer en liten nervös tjej och serverade en flaska champagne som vi dricker och skålar i. Tio minuter senare kommer en annan tjej fram, hon ser inte alls nervös ut utan snarare sur, hon frågar -"om vi verkligen tillhör hedersgästen Wes Andersson's sällskap?" -Ehh, nej inte direkt. svarar vi, -"Amen bra, då har ni ju druckit upp champagnen  som var avsedd till dom!" svarar hon surt. Vi lyckades dock slingra oss ur situationen och fem minuter senare kom Wes med sitt entourage och satte sig vid det reserverade bordet, och jag är ganska säker på att han fick en ny flaska bubbel...




               ......eller fick han hålla sig till vatten?




.

It's lonely to be a clerk these days.



Yeah! Lågkonjunktur! Det är jävligt dött just nu, enda kunden jag har som har varit inne idag var min kompis "Sparven från Minsk"som var förbi på en espresso och passade på att köpa underkläder. Annars har det bara varit att koppla på butikszombiefunktionen och gå runt och "le" och fortsätta dagdrömma.....  

....Nytt jobb? Anyone?


.

I'm only sleeping...

Det här novemberregnvädret har kommit ifatt mig nu, har gått omkring som en Zombie senaste veckan. Igår kväll somnade jag halv nio och vaknade upp vid halv elva,försökte somna om men blev lite extra stressad vid halv fem när Annikas väckarklocka gick igång och insåg att jag fortfarande var vaken! Till slut somnade jag om nån timme och drömde om Wes Andersons fiktiva dysfunktionella familj The Tenenbaums som i drömmen var på skidsemester uppe i bergen i Pakistan och bodde på ett gammalt slott där Mr. Pagoda's släktingar jobbade. Självklart försökte några bröderna hämta ner sin döda farmor
Ethel Tenenbaum som hade försvunnit på 40-talet när hon som första kvinna gjorde ett försök att bestiga berget K2 och aldrig sågs igen, men dom blev tillfångatagna av Pakistanska rebeller eller nåt. Sen kom jag inte ihåg så mycket mer, men det skulle vara kul att se en uppföljare på The Royal Tenenbaums. Nu sitter jag här på kontoret på min lunch och fryser eftersom det är kallt och regnar ute, har ingen lust till att göra nånting, tycker inte det kul att gå ut, orkar inte gå på bio eller laga middag, och jag tror inte Annika vill det heller för hon ligger hemma och är sjuk, jag tror hon har fått en släng av" Zombiesjukan" hon också!



                                                                                                    (Foto: Ivan Nunez)
                                                 Meet The Zombies!



.

The Foxtale.



En del brukar undra vad som är grejen med "tamt sa räven", så jag tänkte berätta lite om hur mitt gamla smeknamn "Räven" kom till som ett internskämt mellan mig och Henrik (a.k.a Sparven från Minsk) . Det hela började med att det fanns en trubadur i Sala som uppträdde under artistnamnet Räven, han var förstås hiskeligt dålig så som trubadurer över lag är, men en kväll satt två tjejer som vi inte gillade och buade åt honom, så vi sa att det var min pappa som var "Räven" och att jag tog väldigt illa åt mig att dom buade åt min pappa! Sedan dess har jag blivit kallad Lillräven eller Räven av en del gamla Salavänner.

Att hålla rävar som tamdjur är dock inte att rekommendera även om Ryssarna gjorde försök på 70-talet, men kom fram till rävar gillar att gräva ner sina byten i små matförråd som med tiden börjar lukta väldigt illa, och vem vill ha en död gammal ekorre under heltäckningsmattan? Nej, räven är och förblir mer vild än tam!


November rain ( Acid mix ).

Blää! Sånt jäkla pissväder, måste typ ha gummistövlar och flytväst bara för att ta sig till jobbet. Igår kom Annika hem från Australien brunbränd och jetlaggad, själv är jag så blek att jag knappt syns om jag står mot en vit vägg. Var ledig igår så dagen spenderades i sängen tittandes på Sex in the city-boxen som jag hade köpt till Annika. Nu ska jag strax iväg å möta upp henne på Riche och sen blir det middag på AG's, vet inte vi kan gå dit eller om vi måste ta kanoten i det här jäkla vädret! Vad hände med Indiansommaren?



Halvindianen Charles Bronson rensar pipan i sitt finaste höftskynke.

Hej du gamle indian.

Hade nästan glömt bort hela mockajackamedfransar-upplägget som jag brann så för några månader sen, gick runt å letade i en massa secondhandaffärer men dom var antingen för små eller för stora eller helt enkelt för mycket! Nu plötsligt hittade en jäkligt fin fransmockajacka med en massa pärlor på uppe på Ralph LaurenNK av alla ställen! Fanns dock bara ett exemplar och den går loss på 7200 riksdaler vilket känns lite "over the top", tror inte att jag skulle ha den på mig tillräckligt ofta så att den skulle vara värd det. Alldeles nyss bildgooglade jag ordet "Indian" och fick upp nån konstig butik i Älvkarleby som kränger mockajackor och annat krimskrams....                 




Ahh! Vilken butik! Carl M, ska du med en sväng till Älvkarleby i helgen och hooka upp dig på ett par nya mockasiner och en drömfångare?

Hey douchebags!





I fredags var det smygpremiär(?) hemma hos Måns för den nya Rollerboys-Tischan. Du vet ju att du vill ha en!

Manlighet.

Hehe! Undra vad dom här lirarna gjorde på "värmningen"...

-Pierre, har du tagit mitt läppstift?
-Näe, tog du den sista "brunutansololjan"?
-Oops!
-Äh skit samma, kom hit å noppra mina ögonbryn istället!
-Collage eller Magenta?
-Snackar vi smink nu?
-Nej!
-Magenta! Jag har hugg där!

 

                                      (Foto: Stureplan.se)

35 timmar kvar...



Nu är det bara 35 timmar kvar tills min älskade Annika kommer hem ifrån Australien. Tror aldrig jag saknat någon så mycket som jag saknade henne i söndagskväll när jag låg och kollade på en usel kärlekskomedi med Sarah Jessica Parker och Matthew McConaughey och som enda sällskap en 200g Marabou, har blivit så blödig på äldre dar...

Bränna pengar!

130 kronor  brände jag på taxi i helgen.
14 miljoner kronor brände musikgruppen KLF upp framför tvkamerorna 1994.
1 miljard kronor brände Maths O Sundqvist på Carnegies kreditförlust.
2,6 miljarder kronor brände John McCain på sin misslyckade valkampanj.
3,4 miljarder kronor brände Nasa på rymdsonden Phoenix som dom nu tappat kontakten med.
4650 miljarder kronor ska Kina bränna på ett stimulanspaket för att öka konsumtionen inom Kina.


Dress to impress!


Tycker dina vänner att din stil har blivit för omanlig? Skaffa ett skägg och visa lite brösthår! Om du fortfarande känner dig omanlig kan du ju slänga på dig två Uzi's över axeln, ingen kommer att tracka på din stil!

Eskilstunaminnen.

Häromdagen var Magnus Carlsson ( nej,inte schlagerbögen, och inte han som hade ett musikprogram på svt, och nej inte han som gjorde den tecknade tvserien Robin) inne i butiken å handlade lite och snackade sig varm om Italien. Då kom jag ihåg en incident som inträffade efter en Weeping willowsspelning i Eskilstuna när jag pluggade där. På vägen hem ser jag och tre kompisar E-tunas(Sveriges?) mest ökände skinhead Jonny Puma som står och pucklar på sin flickvän i en trappuppgång, så vi går fram och frågar -vad fan håller du på med!, varpå han svarar -skit i de du! och hans flickvän skriker -Jaaa, skit i det era jävla kommunister! och plötsligt dyker det upp ett gäng småbulor som stått och väntat precis runt hörnet, en skriker åt en av mina vänner som stod lite längre bort -Vad fan äre me dig!Haru fått ögon i julklapp eller?! vilket lät ganska roligt, så vi började asgarva vilket knappast gjorde stämningen lättare! Det hela slutade med att dom gick i en halvcirkel runt oss och skrek negerälskare och spottade på oss nästan hela vägen hem.Ahh, those memories!

I'm nothing compared to you!



Ahhh! Jag får så mycket spö i hästlängder att det nästan är löjligt! Det är bara att inse att det finns andra legotöntar som har fler legobitar än jag.....         

Them shoes....

Det har varit ett helvete att få tag på nya vita Vans Autenthic den här hösten, har letat typ överallt i Stockholm, men tydligen är den danska agenturen som distribuerar Vans jävligt sega att ha och göra med, så jag har fått gå i mina söndertrasade paltor till skor tills igår när Måns hookade upp mej ett par gråa Adidas "Green Star", så nu är jag glad! Och Vans kan dra åt.... 




                        Tack Måns! Dom satt  som dom skulle!


Hyperaktiv!!!!!!!!!

All jacked up on sugar! Vi har nyligen fått en espressomaskin på jobbet, vilket är livsfarligt när man upptäcker att druckit fem espressos och tuggat i sig två askar sockerpastiller i ren tristess och klockan är bara tre! Sitter å slår på knäskålarna som värsta dampungen* och hoppas att nån ska komma in butiken å snacka lite skit i en timme eller två. Så kom igen, jag bjuder på en espresso och livliga diskussioner om George Bush seniors gamle kampanjledare Lee Atwater som var något av ett geni när det kommer till smutskastning!




 



  *Alltså "damp-ungen", inte "dam-pungen"!

Grävskopa vs. grävskopa!

 När jag var liten brukade jag och mina kompisar leka med en övergiven grävskopa som stod mitt i skogen, jag kommer ihåg att jag tyckte den var stor och lite läskig på något fascinerande sätt. Nu inser jag att den var ganska fjuttig och inte alls särskilt skrämmande i jämförelse med andra grävskopor....






Blood in, blood out.

Igår kväll var hemma hos "Käken" (ja, Ryssen,Skoghuggarmartin,Marvin U get it!) och delade på en flaska vin och försökte övertala honom att inte falla för grupptrycket på jobbet att raka av sig håret, utan istället spara till lite längre, eftersom tjejer gillar killar med lite längre hår och han skulle verkligen behöva träffa en tjej! Imorse kände jag mig konstigt nog lite bakis och började fundera om man skulle kunna uppfinna en liten dialysmaskin för hemmabruk som inte var större än en klocka och som man med ett enkelt handgrepp kunde koppla in efter man varit ute hårt och inte vill vakna upp bakis! Problemet som skulle kunna uppstå är att man i fyllan och villan kanske inte skulle lyckas koppla in den korrekt, vilket skulle få den katastrofala följden att man skulle vakna upp i en pöl av sitt eget blod och inse att man bara hade stoppat i ena nålen (om man nu skulle vakna upp överhuvudtaget!?). jag ska undersöka möjligeterna lite mer, då jag tror att den skulle kunna bli en riktig storsäljare på Tv-shop, jag kanske till och med skulle kunna få någon sorts Nobelpris?




 Dialysmaskin som dock inte är lämpad för hemmabruk.

Kung Arthur.



Annika drog till Australien imorse, ska dit på "inspirationsresa" för sin nya tjänst som inköpare av badkläder, vilket i stort sett betyder att dom kommer hänga på stranden i tio dagar och titta på tjejer i bikini's, vilket låter som ett ganska soft jobb medans jag fryser arslet av mig här hemma i Stockholm. Det enda som får mig att smälta lite är att lyssna på Arthur Russell's "A little lost" på repeat och träffa gamla kompisar som blivit tidsmässigt bortprioriterade sedan jag övergav singelivet.




          Lyssna å känn på det! Arthur Russell !!!

Arty farty.....

Fan vad underbart det är att vara konstnärsklyshig ibland! Jag och Annika spenderade våran tredagars ledighet på landet med att måla och lyssna på Puccinis "La fanciulla del West" och med jämna mellanrum fylla på glasen med rödvin och slänga in ett till vedträ i kakelugnen medans snön yrde utanför fönstret och temperaturen kröp ner under minustrecket. Har inte målat ordentligt på flera år efter att jag upplevt mitt värsta levnadsår på en konstskola i Eskilstuna i mina yngre dar (kanske den mest deprimerande skithåla till stad som jag någonsin befunnit mig i!), men dels också för att jag körde fast totalt och hittade aldrig min egen stil, och med det kändes allt jag gjorde tomt och ytligt. Efter jag flyttat ifrån mitt lilla "inferno" i Eskilstuna, träffade jag på en sommarfest hos mina föräldrar Jockum Nordström och hans fru Karin Mamma Andersson, två konstnärer som jag nu i efterhand kan se att jag inspirerats av väldigt mycket just i deras blandning av lekfullhet och färgval som ofta mynnar ut i nån sorts melankolisk idefinierbar känsla av en tid man själv kanske aldrig har upplevt!( öh, är ni med mig?) Hursom, så känns det som att det är dax att komma igång igen att måla, och kanske försöka hitta sin egen stil där ute i djungeln....                                              



                                                 ....Vi syns på Bukowskis!


RSS 2.0