Kvällens filmtips!

 

Varning! Nedan beskrivs filmens handling.
 
Tonåringen Per bor i en landsortsstad. Han brukar lira jazz tillsammans med polarna Mik och Benkan. De tre drömmer om att åka till USA och där försörja sig som musiker. Per har dessutom författardrömmar och skriver ner sina tankar och förehavanden. En kväll försvinner Mik. Han hörs aldrig av och förmodas ha avlidit.
Per vill en sak: bli lycklig. Han är lite smått kär i servitrisen på kaféet. Men där har han ingen chans eftersom hon redan är gift med bagaren/ägaren till kaféet. Per arbetar hos sin far i en bilverkstad men trivs inte. Hans ansökan om att börja på ett musikgymnasium i Stockholm blir bifallen och han får bo hos sin moster Agnes. Han lär känna Roffe, skolans snobb. På avstånd blir han förälskad i Kim som går i samma skola. De ses lite då och då men pratar aldrig med varandra. Pers och Roffes vänskap fördjupas då Per får veta att Roffes far är svårt sjuk.
Per ringer så småningom till Kim och ber henne ut på bio. De träffas, men i stället för att gå på bio går de och ser på ett fyrverkeri i staden. Per är nu lycklig!  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0