God kommersiell Jul på er!

Klappat å klart! Nu drar jag till landet, som ligger utanför intranätet! börjar blogga nästa vecka igen när jag kommer tillbaka tjockare och skäggigare än någonsin! Min tur att vara Tomte i år...








.



Tjena snebena!

Var och käkade lunch idag med Martin Larsson som flyttade hem från Dubai för några månader sen och imorgon kommer även hans flickvän hem till Annikas ( och vi andras) stora glädje! Så Mia, nu är det bara att acklimatisera dig till den svenska kylan och Stockholms trenddjungel. Ett litet tips: den där extrema snebenan har inte riktigt nått Stockholm än!



                                          Välkommen hem Mia !



.

1000 nålar...

Okej! Jag har varit ganska peppad ett bra tag nu på att gå och tatuera mig men det faller alltid på motivet, senaste två åren har jag funderat på att tatuera en Räv på baksidan av vänster öra och ett Jokerkort på höger armled, men är ganska osäker på "roligakillenupplägget". En annan idé var en Mexicansk färgglad döskalle, men det känns lite för trendigt. Jag tror i slutändan kommer det nog bli en bild på en räv som är tagen från en gammal uppslagsbok från 1790-talet på höger underarm, om det blir nån över huvudtaget det vill säga! Har ju lite svårt för nålar...




      Nej, jag är inte släkt med det här vita slöddret trots eftenamnet!



                           Scott Cambell's färgglada döskalle, que?

Buhu, jag vill också fildela!

Tydligen sysslar ungfär 700000 svenskar med "fildelning", jag är dock inte en av dom! Det verkligen inte så att jag inte vill, det är bara för att jag är tekniskt efterbliven. Så medans ni tankar ner det senaste avsnittet av Generation kill eller nya Stacy Peralta-dokumentären om latinogängen i Los Angeles, sitter jag tålmodigt och väntar på reprisen av It's always sunny in Philadelphia ska börja halv två natten på TV3. Jag blir dessutom extra sugen på att ladda ner film olagligt när jag ser Antipiratbyråns kampanjer, eller kollar på "The Cribs" när man ser hur en massa kassa skådisar slänger iväg flera miljoner på att inreda sina lyxhus med massa smaklöst skit bara för att dom" tjänar så mycket mer än dom behöver"! Nästa vecka ska jag köpa en Mac och sen ska jag sätta mej in i "Torrents" och "Dc++", sen ska fildela så det står härliga till! Det är ju roligare ge än att få...




It's always sunny in Philadelhpia, underskattad serie som går på TV3 nattetid.


.


Softa på jobbet...



Kolla in 9 to 5 ! Riiiiiiot at work....

Söndagsfetto!

I söndags låg jag i sängen i stort sett hela dan. MTV körde The Hills-race så det fanns liksom ingen direkt anledning att gå upp. Vid sju börjar man så klart bli lite hungrig efter att bara ätit popcorn och druckit julmust, men man orkar inte laga mat eftersom huvudet fortfarande känns som en klump asfalt, efter långt övervägande ringer man och beställer en pizza med dubbel botten trots att man känner sig dageneftertjock, går dit tio minuter senare. Inne på pizzerian står en tjej som också väntar på sin pizza. Pizzabagaren börjar fråga mig -" Varför beställer du dubbel botten?" och jag säger att det är för att då smakar dom nästan som på Ray's pizza i New York, han fortsätter dilla om varför jag inte köper en panpizza istället, fast det inte är samma sak, tjejen får sin pizza och försvinner. -" Oj, hon fick din pizza!" säger bagaren plötsligt och springer efter henne, försent! Får vänta tio minuter till medans han bakar en ny, precis när den är klar kommer tjejen som fick fel pizza tillbaka, så helt plötsligt får jag med mig hem två pizzor med dubbel botten, lyckades dock bara äta en och en halv, söndagfetto som man är!



There is too much hate in this kylskåp.


"That summer feeling is gonna hunt you one day in your life."



Regnet bara öser ner utanför butiksfönstret och det är den 12:e december. Själv står jag här inne och lyssnar på Jonathan Richman's "That summer feeling" och tänker tillbaka på den gångna sommaren, tror att det var en av dom bästa någonsin! Det kändes liksom ganska bra att vara 27 och bo mitt på Söder tillsammans med världens vackraste bästa flickvän och bara hänga runt och slå dank. Jag tror i för sig att det kommer bli flera såna sköna sommrar framöver, men just idag längtar jag verkligen tillbaka! Ikväll ska vi åka till Karin och Ted och kolla på deras nya hus och lattja lite med Eddie och imorgon ska vi på Luciafrukost hemma hos Jael och Adri och på kvällen ska jag på middag på AG's, så det lutar åt en ganska trevlig helg ändå, trots regn och mörker!


Äpplet faller inte långt från trädet

Min käre far Henrik var på snabbvisit i Stockholm igår, men vi hann iallafall ta en lunch ihop. Vi har alltid haft en nära relation och kunnat prata om det mesta måste jag nog kunna säga, det är väldigt roligt och se hur lika vi är när det kommer till värderingar och ideal man har i livet, det låter ju ganska självklart eftersom han är min pappa, men jag har aldrig haft några behov av att göra uppror mot mina föräldrar. Min pappa är i grund och botten Konstnär/ skulptör vilket betyder att han till största delen av sitt liv har han varit sin egen chef, dom gånger han inte är det har han aldrig varit rädd för att ta konflikter med sina arbetsgivare/chefer när han ansett att deras beslut är felaktiga eller missgynnat personal och elever, jag har alltid tyckt det varit roligt att lyssna och avundats honom när han berättat om när han bett någon "dra åt helvete!" samtidigt som han försökt intala mig att"ta det lugnt, så du inte får sparken". Iallafall så var jag på en intervju för ett tag sen på ett jobb jag inte fick, fast jag satt och lismade med och var politiskt korrekt och sakkunnig. Jag blir så less! Jag måste nog snart starta något eget  så jag kan bli min "egen chef" eller göra som min pappa säger och " sluta med det där klädesbranchtramset och börja utforska din artistiska ådra igen", vilket han stöttar fullt ut. Han är bra, min käre far!



Favorit i repris.



Kan inte sluta oroa mig för väskhuseffekten! Speciellt inte nu när det är lågkonjuktur å allt!


.

You, me and a Christmastree...



Jag och Annika var och köpte en liten minigran på Hötorget i måndags, "- Ni kan till och plantera den här efter jul eftersom rötterna är kvar å allt" sade försäljaren och pekade på krukan som granen var planterad i. Nice! tänkte vi och jag började släpa runt på den lilla granen, men blev tvungen att bära den med utsträckta armar för att inte bli skitig. Efter att varit på Telenor, Hemköp, trång tunnelbanevagn och Granit kom vi äntligen hem och jag var helt slut i armarna! Känns jäkligt töntigt nu när man ser hur liten den är, men den är faktiskt lite tyngre än den ser ut. Faktiskt!

Telefonskräck.

I typ en månad har jag blivit telefontrakasserad av telenor som vill att jag ska förlänga mitt abonnemang med typ 24 år till, jag ville å andra sidan ha en ny telefon eftersom jag gått och skräpat runt på en ful liten sak ganska länge nu, så till slut tog jag mod till mig och gick in en Telenorbutik. Möttes av en slick liten 22-åring som försökte köra "kompis"stilen vilket är bland det värsta jag vet -" Shjysst jacka ru har, om vi snackar så här: du ringer för ca 500-600 hundra i månaden, då äre bättre för dig att "bara" betala 499 kr som du får ringa för + 59 för försäkring bla bla bla 30 kr bla bla bla än 99 kr". Jag blev helt matt så jag bara gick. Nästa dag gick jag in i en annan Telenorbutik och träffade en annan jävla nöt, fast han var bara trög,-" Öhh öhh ja vet inte,meeen öh."var det enda han sa efter att jag berättat att jag bara ville ha en telefon som går att ringa ifrån och inte ser ut som skit. Jag gick tomhänt därifrån också och hade precis börjat fundera på att byta leverantör helt när jag gick på butiken vid Östermalmstorg, kom ut fem minuter senare med en ny telefon och nytt abonnemang som "bara" kostar 199kr och samtalskostnaden 19/min!  Säljaren var otroligt bra och jag känner mej inte ens blåst, 1-0 till mig!

You've been tagged!

Vilken helg! Efter fem "vita" helger var det dax för ett sjöslag. Var på inflyttningsfest hemma hos "Käken" i Lördags. Började stillsamt å trevligt med drinkar och tilltugg, fortsatte med Spotifybattle, armbrytning och till sist hittade jag en spritpenna och började "hobbytatuera" önskvärt eller mindre önskvärt motiv på diverse kroppsdelar. Till sist när jag skulle dra till Spybar och möta upp Annika och hennes kompisar var klockan redan tio i fem, så jag bara mötte upp dom och så tog vi tunnelbanan hem. Tog en halvtimmes hårt skrubbande att få bort dom där jäkla spritpennstatueringarna by the way...




                             Behöver jag säga att "Käkbenet" vann....



                                       Ge mig aldrig en spritpenna......



                                                               för....



                                                           jag.........



                                                           slutar.....



                                                       aldrig!



                                                         Underdog.



                                                     Hopplöst nog.



                          Mrs. "Brunt hår, smala lår och långa tår".....



                                        och Mrs. "Crazy crazy partyhat"!

That's Wright allright!


                                                                                                    Mr. Wright himself


När Sönke spelade skivor på en Björn Borgfest för några månader sedan, fastnade jag för en låt som jag inte har kunnat få ur mitt huvud, så jag passade på att fråga honom igår vad det var för låt han spelade 24 minuter in i setet, och han kom ihåg! Det var en låt som hette "Fascination" med Gary Wright som kanske är mest känd för "My my my" som har samplats i all oändlighet av allt ifrån Armand van Helden till Mylo (fast det är ju bara orginalet som är bra). Om du vill höra Fascination med mera, kan du ladda ner hela Sönke's set här.

MiniRimini på Ljunggrens.

Hade en mycket trevlig torsdagkväll med middag på Ljunggrens tillsammans med Greg, Olof, Sönke och hans flickvän. Hade en period då vi var på Ljunggrens lite för ofta och tröttnade lite, men nu kändes det kul igen och maten är grym. Efter middagen spelade Olof och Sönke i baren och lite fler kompisar anlände. Det var länge sen jag hade en sån trevlig torsdag, vid halv tolv kom Annika och Kate som hade varit på middag på Beirut café och sen gick vi hem. Lagom å fint! Ikväll ska jag dra till Tranan och lyssna på Mo Morris från A Mountain Of One som 24:hours bjudit in för fira sitt treårs-jubileum.Kommer bli fint! 












Looking good.

Var tvungen att köpa nya linser igår, vilket måste vara en av dom tråkigaste utgifterna jag har, 1300:- för tolv små genomskinliga plastbitar som räcker ett halvår plus 550:- för en undersökning som bara visade att jag har samma synfel som dom senaste fyra åren, kul! Jag känner mig alltid så lurad när jag varit hos optikern, kom igen, vad kan det vara för kvalitetsskillnad på endagars, tvåveckors och månadslinser igentligen? Träffade en kompis på kvällen vars pappa är optiker, han berättade att tillverkningkostnaden för en lins är 40 öre! Inte konstigt att man känner sig lurad, blåst och bedragen! Jag tänker iallafall ha mina månadslinser i minst två månader innan jag byter, " in your face, optikerjävel!"




Och just ja! Vad är grejen med att alla optiker har glasögon? Är det ett måste när man jobbar i en glasögonbutik?


.


Say CHEESE!



Check out my new camera! Hi-tech and shit!

Nyårsaftonsångest.



Igentligen skulle jag och Annika dra till London och fira nyår tillsammans med Ida, David, Nanna, Mia och Martin, men nu blir det inte så. Så förmodligen kommer man stå där tre dagar innan nyårsafton med tre alternativ som man absolut inte är sugen på och istället roddar ihop en sistaminuten-middag själva. Varför blir det alltid så? Att man aldrig lär sig! Det enda jag vet nu är att jag skulle vilja ha den här suiten från Martin Margiela på mig på nyår.

Nyaste gubben på stan.

I måndags fyllde min kära vän Martin 30, och blev med andra ord "gubbe". Vi hade styrt upp en sistaminuten middag på A la crépe och det blev en sjukt trevligt kväll. Man märker att man har blivit mer och mer städad senaste året, själv har jag inte varit ute en enda helg på över en månad nu. Gubbvarning på den!












RSS 2.0