Double impact.

Mina vänner Per Skoog och Mårten Tegnér hade en gång i tiden en teori om att alla människor i hela världen har en tjock dubbelgångare (dvs.en smal om du är tjock!), själv brukade jag ibland bli misstagen för någon annan långhårig skäggig typ med ölmage som folk träffade på konstiga efterfester (nä,det var inte jag). Igår var iallafall inne på Freemans Sporting Clubs hemsida och möttes av den här typen! Inte riktigt lika snygg, men ganska lik ändå!                                                          Kopian.                                                       Originalet.

Lurad, blåst och bedragen!

Jag garvar alltid lite extra skadeglatt när någon av mina utsocknes vänner lite fumligt misslyckas med att planka förbi spärrarna i tunnelbanan. Själv plankar jag så ofta jag bara kan som någon sorts tyst protest mot dom löjligt dyra biljettpriserna, numera kostar en enkelbiljett i bästa fall 30 kronor, men då är du tvungen att köpa den på närmaste Pressbyrå fast det logiska vore att kunna köpa en biljetten i "biljettkuren", men då kostar det helt plötsligt 46 kronor, eftersom dom vill skära ner på pengahanteringen!? Man ska tydligen även kunna köpa i en biljettautomat, men som aldrig funkat när jag har varit behov av en biljett. Det fjärde sättet är en smsbiljett som går loss på 36 kr inkl. smskostnaden, jag brukar oftast ha en smsbiljett redo att skicka utifall biljettkontrollanterna skulle kliva på vid nästa station, känner mig lite som en självmordsbombare när jag sitter där med tummen på sändknappen, redo att trycka av. Om man lät bli att installera nya högteknologiska spärrar och sparkade alla som "sitter och sover" i biljettkurerna borde man kunna få ner biljettpriserna till en nätt liten summa som alla skulle kunna tänka sig betala, typ 12 kr/ resan. Det är ju faktiskt ganska galet att det är billigare om man är två personer, att dela en taxi från Söder till stan, än att ta tunnelbanan!Saker man tänker på när man har alldeles för mycket dötid!

Kom och tänka på att om Britney Spears hade bott i Sverige hade hon nog hetat Britta Spjuth, kanske inte världens bästa artistnamn, eller?
.

Partyanimals.Jag glömde nästan att berätta lite om helgens aktiviteter,i Fredags började kvällen på ett hotellrum på Berns som kändes mer som en efterfest än en förfest (fler bilder finns på Rodeo), sen gick vi ner i källaren där Levi's hade nån sorts afterwork och sist till Riche, en ganska bakvänd historia med andra ord! På Lördagseftermiddagen mötte jag upp med tre gamla vänner från "grundskoletiden" på Zink grill, sen drog vi hem till Thomas och lagade middag och drack en massa sliebowitze( har ingen aning om hur det stavas, men det är i alla fall nån sorts inhemsk Kroatisk sprit) sen dök två till gamla kompisar upp och så var vi allmänt nostalgiska och lyssnade på gammal tidig nittiotalsindie  och tävlade i vem som var starkast genom att lyfta upp mig på raka armar och andra pinsamma tävlingar,så idag har blåmärken över hela kroppen, sjukt kul dock!

Largerthanlifedvärgen.

Back in the days när jag jobbade på filippa K i Brunogallerian var man tvungen att ta hissen ner till källaren när man skulle gå på toaletten, brevid toaletterna låg en studio och en dag när jag var där nere mötte jag en liten dvärg i solglasögon och Russell Athletictröja, han sa "Yo!" och jag sa "Tjena".
Dvärgen var tydligen AJ i Back street boys och han får säkert ligga en massa trots att han är kortväxt och har en tatuering runt naveln .....

PAYDAY!

Äntligen kan man börja använda kontokortet igen efter att varit relativt pank hela månaden. Det är konstigt att man aldrig lär sig att hålla i pengarna, jag räknar typ alltid med att ha åtminstone 1500 kvar den 15.e men det är sällan ekvationen går ihop, det kan ju bero på att man alltid tycker att man är värd att unna sig några middagar ute och nåt glas champagne runt löning efter att levt på nada i några veckor. Jag ska dock göra ett nytt försök att vara lite återhållsam den här månaden och laga flera middagar hemma, åka kommunalt och bara gå på gratisfester och roffa åt mig gratiskläder! Har börjat rätt bra faktiskt, fick en mycket trevlig Velourjacka av Linnea Velour som tack för att jag bjöd in till deras utförsäljning på Östgötagatan 48 i helgen till alla mina vänner på Fejsbook, och ikväll blir det mer gratisupplägg när Adidas styrt upp en liten förfest i några hotellrum på Berns för att fira det nya samarbetet med Jeremy Scott. Gratis är gott!                                              Livet är bra ibland!


Nörden i mig.

Inte för att verka ödmjuk på nåt vis, men ibland gör det nästan ont att ha så många egenskaper och talanger som bara ligger å skräpar! Idag har det kliat i fingrarna hela dan, jag har tänkt att jag borde starta ett eget klädmärke som skulle täcka upp alla dom hålen av plagg jag saknar i dagens svenska mode, jag har funderat på att starta ett band med åtta trummisar som skulle heta "The eight drums" (kan bli svårt att hitta en replokal som skulle rymma åtta trumset!), kanske öppna en egen butik som på kvällarna skulle möbleras om till resturang för att få ut mer valuta för lokalhyran, och så har jag funderat på att flytta till Danmark och börja jobba som LegokonstruktörLegoland. Den sista idén fick jag faktiskt redan i våras när jag hemma hos mina föräldrar och en sömnlös kväll letade fram mitt gamla Lego och försökte bygga en båt av alla delar jag hade. Halv åtta på morgonen var jag klar och hade nästan använt alla bitar i min arsenal. Blev ganska nöjd själv faktiskt!
80cm lång, 30cm bred, 40cm, hög, öppfällningsbart bogvisir. Legonörd? Jag?.Näe! Jag skulle bara behöva ett nytt kreativt spännande jobb som även utnyttjade mina sociala förmågor.....

Klubben för inbördes beundran.

Ahhh! Ibland blir jag så sjukt trött på att spendera mina utekvällar på barer och klubbar bland en massa oskönt folk (läs: Teatergrillen, GubbrummetSpyan), förutom mina trevliga vänner som jag sällskapade med var resten nästan bara ett äckligt pack! Gubbar på konferens som bjuder små tjugoåriga "modellwannbes"som försöker agera världsvana på drinkar, musikproducenter med alldeles för nyblekta tänder och andra filurer som leker att dom har "gamla pengar" i sina Barbourjackor. Jag tycker ändå att jag är väldigt previligerad av att ha en stor umgängeskrets av intressanta och trevliga människor, men vi skulle behöva en stor lokal för festa, skapa, utbyta ideér 24 timmar om dygnet. När min mamma var ung fanns det massa billiga rivningskontrakt  på lägenheter som stod tomma, min mamma och hennes vänner gick ihop och hade en lägenhet som dom bara festade i, hur grymt låter inte det?! Jag skulle vilja besitta loftvåningen till Stalands möbler på Östgötagatan, jag skulle kalla det "Klubben för inbördes beundran" och lösenordet för att få komma in och nyttja lokalen skulle vara Vipsgrädde, och det skulle bara vara tillgängligt för folk som JAG gillar!
                Ett annat bra loft! Paradise garage när det begav sig..

Fosterställning, what's up?Förra fredagen vaknade jag upp naken och kallsvettandes i fosterställning och med täcket på golvet, som tur var hade Annika gått till jobbet och slapp se mig i detta tillstånd, trodde jag! 10 minuter senare ringer hon och skrattar åt min ömkliga uppsyn som hon beskådat innan hon gick. Varför ska det vara så svårt att se lite snygg ut när man sover ruset av sig?

Peppar peppar ta i trä.

Det är nånting speciellt med fredagar på hösten, dom ger en liksom lite större utrymme för spontana middagar och fest än på våren och sommaren då man är uppbokad typ jämt! igår kom Annika hem från en kort vistelse i Indien, så ikväll tänkte vi gå och käka på Peppar vid Sankt Eriksplan och sen dra till Tranan och hälsa på Johnny Too Bad som gästar Rimini från Göteborg. Gillar Peppar som attan, enda smolket i bägaren är att dom borde ha en vegetarisk burgare,ett problem som är vanligt när man som vegetarian är ute med sin "köttpolare" som vägrar gå till ställen som inte har en rejäl 250 grams burgare (Mississippi inn, Riche, Bronco´s mm.) Kan nån snäll person tipsa mej om ett sådant ställe skulle jag bli överlycklig!
Mina egna grymma "veggieburgers" borde serveras på Peppar!
.

Low-tech.

Mitt liv är för tillfället ganska low-tech eftersom min dator hemma bestämt sig för att lämna jordelivet för gott! Har varit på G länge, men nu vill den verkligen inte starta upp längre! Trodde det skulle vara ganska skönt att inte ha någon dator hemma men insåg i måndags att jag nog är lite smått beroende, skulle kolla på teve men det kändes som jag hade sett varenda program sjuttifemtusen gånger (typ Seinfeldt, Simpsons, Scrubs, CSI mm.) så det slutade med att jag satt och kollade på text-tv som substitut för intranätet! Jag förstår inte varför text-tv fortfarande ser ut som på 80-talet, fast det känns lite charmigt på nåt sätt att sitta å vänta medans räkneverket bläddrar fram till nästa sida. Och så kommer jag att tänka på att här på jobbet använder vi "fax" i ganska stor utsträckning, det känns också ganska "off the hook", men men.Love story blah bla bla...Stannade hemma igår kväll och hyrde "Love story" med Ali Mcgraw och Ryan O'neal som mina kära vänner Per och Kristian har talat så väl om senaste tiden. Jag blev dock sjukt besviken, tyckte nog att det var bland det sämsta skit jag sett, dialogen sög och tempot genom hela filmen var ryckigt och besvärande, karaktärerna spelade över hela tiden. Efter 20 minuter hade Annika somnat så jag fick se klart den själv, mådde nästan illa av alla klyschor och ologik. Och ja, hon dör på slutet.

Babels torn 2.0

I våras var jag och Annika i en av konstigaste städer som finns, nämligen Dubai! Dubai har bara funnits som stad i 30 år och allt är stort och konstgjort, dom har till exempel "världens största inomhusskidbacke" som som ligger "världens största galleria". Allt är i stort sett av bibliska proportioner och det byggs överallt, tydligen finns en tredjedel av hela världens lyftkranar i Dubai! Men det som nog fascinerade mig mest var att dom håller på att bygga "världens högsta byggnad" som snart är färdigbyggt och ska bli över 800 meter högt! Det verkar dock vara helt livsfarligt att bygga huset, tydligen dör i snitt mellan 15 och 20 arbetare i veckan i arbetsolyckor, och då kan man ju lite snabbt räkna ut att det är ganska många Pakistanska gästarbetare som fått sätta livet till under dom tre år det tagit att uppföra byggnaden! Det är inte ju konstigt att dom hela tiden har tre ambulanser som står och väntar vid Entrén...                           Världens högsta byggnad Burj Dubai.              (Jag har givetvis inte dubbelkollat dom här uppgifterna!)

Mitt i karriären!

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, men om jag hade vetat för tio år sedan att jag om tio år skulle stå och packa upp och larma kalsonger skulle jag hoppat framför första bästa tåg! Som tur är visste inte det då....


.

Huckleberry Finn-upplägget.

Jag har aldrig varit någon stor vän av hatt, kanske beror det på att folk som bär hatt ofta får nån sorts oskön arrogans när dom sätter på sig sin hatt, det kan vara allt ifrån en pensionär på Östermalm till någon liten slyngel på Götgatan.Detta plus det svåra att hitta en skön hatt som man passar i har gjort att jag själv har undvikigt att bära hatt in i det sista, men när jag var hemma i Sala i helgen hittade jag en gammal stråhatt som kändes ganska slack. Sen igår snackade jag med Måns på telefon och vi kom fram till att man är jäkligt trött på "preppylooken" och uppvikta chinos och hela Savile row-skiten som alla tråkiga bloggar och svenska modetidningar har tjatat om i hur många år som helst vid det här laget. Det är därför nu dags att klippa av chinosen och låta dom fransa sig lite nere i kanten, samt bära stråhat och kanske en brun mockaväst med fransar eller dylikt och låta håret och skägget växa sig ovårdat. I say go nuts!
Huckleberry Finn sportar stråhatt och trasiga byxor med bravur!Även Måns är vän av stråhatt........ fast Göteborgs skönaste lirare Edvins hatt är strået vassare!Slackerhatten kommer spendera många timmar på min hjässa i vår. Skriv upp det!
.

Helgen i bilder.

Idag är det tråktisdag så att det smäller om det! Tänker bara tillbaka på helgen och vill åka tillbaka till Sala och hänga där hela hösten.Min käre mor Annica och min flickvän Annika.Jag och Annika.Jag och Henrik, min käre far.Shanti.Home sweet home.
Sömn.
.

Bengtsbo Revisited.

Puuuh! Ska åka till landet i helgen och bara ta det jäkligt lugnt. Hugga ved och baka typ! Ibland måste man gå i exil över helgen för att verkligen uppskatta Stockholms uteliv fullt ut, och just nu passar det oss alldeles utmärkt, vi var dock ute en liten sväng igår på Galleri Kleerup och nån Levi's blue fest på Solo som var mycket trevligt, sen slutade vi på Riche som sig bör! Kom hem ganska tidigt igår, men känner mig ändå sjukt sliten idag, måste vara hösten som gör sig påminnd! Ses utvilade å glada efter helgen, suckers!


                            Okej, vi kan också vara äckligt självgoda!                                                   Bengtsbo gård.

,


Shampoo!Oh no, we're in trouble, something comin at us and it ain't just bubbles...
Vad hände med gruppen Shampoo igentligen? Och har vi tillräckligt med shampo hemma?


.

Two wrongs don't make a right.

Jag fick lära mig en läxa häromdagen, när det kommer till tjejer och kläder är det enda korrekta att ljuga om du inte gillar kläderna dom har på sig! Annika kom hemsläpandes med ett par röda jeans med ormskinnstryck från Topshop, i min enfaldhet trodde jag att hon skulle uppskatta min ärlighet så jag sa att dom såg lite billiga ut och att dom "kändes lite Avril Lavigne", med andra ord ett par tonårsbyxor! Det skulle jag inte ha sagt! Fick en rejäl utskällning om "att jag fick henne att må dåligt över att hon snart fyller 30" och sen fick jag genomlida resten av kvällen i tystnad. Nu har jag iallafall bett om ursäkt för min klumpiga åsikter, och byxorna ligger oanvända med lapparna kvar i en påse i hallen. Men kom ihåg det! Ärlighet varar inte längst!


Läkare utan humor.

För någon vecka sen såg en sjukt dålig reklam på tv med ståupparen David Waldfogel som också medverkat i Släng dej i brunnen, Låt kameran gå samt som programledare för det katastrofalt usla tävlingsprogrammet Rena natta. Han är dock inte bara en dålig komiker, han är även en dålig läkare, jag minns när jag hade bihåleinflammation och åkte in till Karolinska och fick honom som läkare och han tittade knappt på mina bihålor, så frågade jag om jag borde operera bort mina polyper eftersom jag går runt och är täppt i näsan 10 månader om året, plus att det känns som om jag har två tennisbollar i näsan och fnyser som en gammal kokainist. Som svar fick jag att det där fick jag faktiskt ta upp med en min husläkare! Jag tycker han faktiskt kunde undersökt det lite snabbt eftersom jag ändå betalat 350kr för hans halvminutslånga "undersökning", otrevlig var han också. Så när jag ska operera bort mina polyper ska jag ta med dom hem och doppa dem i fin belgisk choklad och paketera dom i en fin liten ask med silkespapper, sen ska jag gå till hans Standupshow och tacka honom "för en heeelt underbar stand up show!" och överlämna chokladasken. Hehehe....
Dålig läkare? Det ska du få äta upp!

POLO!På Fredag ska jag åka hem till Sala och leka skogshuggare, ska även leta reda på en gammal tjockstickad polotröja som jag hade på högstadiet, om jag inte minns helt fel är den ganska lik den som Jonny Depp bar i filmen Blow, det är inte det enda snygga plagget han bar i den filmen, skulle vilja ha hela "George Jungs" garderob faktiskt. Bra film dessutom!

Jesus fucking christ.Jesus skulle behöva anlita en ny PR-byrå, man börjar ju bli lite trött på taktiken att skrämma folk till att bli religösa.....
.

Sparka uppåt!

I söndags var jag och Annika Moderna museét och käkade brunch med Mirja och Jaél, Jag hamnar alltid "tjejbruncher" på söndagar eftersom alla mina killkompisar ligger hemma och är bakis eller saknar karaktär att gå ut när solen skiner. Ämnena som avhandlades var: bröllopsresor, hårförlängningar, frimurarna, läkare utan gränser och hur i helvete man kan anställa så värdelös resturangpersonal. På vägen hem tränade jag på att sparka löv inför det stundande SM i lövspark som går av stapeln nästa helg i Vasaparken. Kick it!
Bra lunch, kass service.En sjukt bra "lövspark", löven bara flög.........och landade på Annikas huvud!
.

When in chrome...Jag är jäkligt sugen på krom just nu, vet dock inte vad jag skulle vilja ha kromat, kanske en Volvo P1800 eller en antik fåtölj? Krom kan även vara ganska tacky men just nu brinner jag för krom....       Mmmm krom!

RSS 2.0