Hejdå spenderarbyxan!

I fredags var jag iväg till Herr Judits och dumpade av nästan alla mina Filippa K-chinos eller spenderarbyxor som jag kallar dem, grejen var inte att dom var särskilt dyra i inköp, utan för att fickorna är så pass grunda och dåligt utformade att jag tappat en anselig mängd telefoner, nycklar, kontokort, pengar och visitkort (som kunde hjälpt min karriär på traven). Så nu fick jag iallafall nog och säljer iväg skiten! Om du däremot en sugen på ett par knappt använda lila FK chinos för en billig penning bör du besöka Judits fortast möjligast, men jag varnar för att dom kan stå dig dyrt i längden!



                               Spenderarbyxor. Yours for cheap!?




.

Ping to the Pong.

Imorgon Fredag kör vi minipingis och dricker kalla Bud's i Björn Borgbutiken från femrycket, kom förbi och utmana Kristian som tog hem en promenadseger förra gången, och finaste Sönke kommer å spelar sina finaste tolvor, och dricker öl förstås! Sen går vi till Riche och lyssnar på Happy time party supply med Greg Van Brun bakom spakarna. Kommer bli en mycket trevlig afton!


                           Regerande mästaren Kristian Harborg!






Här kommer en liten bonusparlör inför helgen:

Waxa snatchen = vaxa underlivet ( enligt Anna Helin)

Snatcha Waxen = stjäla vinylskivor

Ta & ge = gå ut och ge kvällen en chans

Ge & ta = gå vidare och ge kvällen en andra chans

Glopatte = att titta på någon väldigt intensivt ( uppkallat efter en kille i Sala som hette Patrick och hade fel på ögonen)

Pokulera = ut och slira (dricka alkoholhaltiga drycker)

Kopulera = idka samlag

Deflorera = ta oskulden

See Yaa!


What goes around, comes around.

I lördags fick jag min ena stortå överkörd av en taxi, kanske var det som straff för att jag aldrig dricksar när jag åker taxi i sverige, tycker inte att dom bjuder på tillräckligt bra taxihistorier för att dom skall vara värda några extra slantar. Minns dock en taxichaffis i götlaborg som berättade om en långkörning som tog tre dagar, det var nån stekig typ som skulle med ett kryssningsfartyg som avgick från Alexandrea och hela taxiresan gick på 75000 spänn! Ändå inte så farligt dyrt?! En taxiresa jag minns var när jag bodde i Kristineberg och skulle åka hem en fredagsnatt och allt jag hade var en hundring, så jag bad att få åka så långt det gick och sen släppte han av mig vid en bro som jag inte hade en aning om var den låg någonstans och efter ha virrat omkring någon timme i ett industriområde befann jag mig plötsligt bland en massa sandhögar och solen började gå upp, så jag la mig på en sandhög och försökte somna. Plötsligt ser jag en man vid horisonten som dyker upp och försvinner, dyker upp och försvinner, till slut ser jag att det är en kille som är ute å springer på sandhögarna så jag ropar på honom: Hallå, ursäkta! Åt vilket håll ligger Kristineberg? Utan att stanna pekar han åt höger och säger att det är bara 500 meter längre bort, sen sprang han vidare. Jag vet inte vem av oss som tyckte att situationen var märkligast, han som hittar en sovande yngling som inte vet vart han befinner sig, eller jag som dyker på springande man klockan fem en lördagmorgon på en sandhög. Det var tider det!

And the winner is...

Utmärkelsen till "Sveriges självgodaste bloggpar" går till shingela.se!  Kanske det sämsta skit jag någonsin läst. men ack så underhållande på det där "what's wrong with people" sättet. Läs å skratta eller gråt, jag vet inte vad.....

Penpals.



Tänkte först skriva om att när jag gick i fyran skulle hela min klass ha "penpals" alltså brevvänner, jag fick en tjej som hette Laura och bodde på Sicilien, funderar på att skriva till henne typ så här:


Dear Laura!

Why won't you write to me anymore! I haven't got a letter in 18 years, I tought we where penpals! I feel very disapointed on you, at least you could have sent me some happy birthdaycards. I don't think we should be penpals anymore because you have no good influence on me and you always let me down! Not one single christmascard! What's wrong with you!!!!

Love/ Your "ex" penpal Kim from Sweden.


Sen kom jag av mig när jag läste om kille och hans mamma som var sura på att läkarna hade missat att pojken hade en penna i hjärnan!? Okej, såhär: om man kommer till sjukhuset och har trillat och har ont i huvudet, kan det ju vara väsentligt att berätta att man sprang med en nyvässad penna i handen som sen helt enkelt försvann! Hur sjutton kunde han själv missa att han hade en blyertspenna i huvet? Beats me....

Dance sucka!

Tänkte återkomma lite till ämnet "svennebreakbattle", ett fenomen som ofta uppstår när man befinner sig på bröllop eller någon annan sorts extravagant tillställning iklädd kostym eller smoking, jag vet inte om det beror på klädseln eller musiken men jag känner mej alltid så sjukt svennig när är tvungen att dansa i kostym, och speciellt till hiphop. När jag väl är tvungen brukar jag ta hjälp av min gamle vän alkoholen och tänka att "dom här ironiska movesen bjuder jag på!" dock ibland känns det som jag bjuder på lite väl mycket, minns en breakbattle med Rasmus Wingårdh efter en Filippa K visning i ett bussgarage med en publik på minst 400 pers, vill forfarande krypa in under sängen och aldrig mer se dagsljus när jag tänker på det! En annan grej jag brukar ta till när jag känner mej lite obekväm med guilty pleasurelåtar från det glada 90-talet är den gamla klappen, kan klappa tills handflatorna blir blåa. Allt det här betyder inte att jag inte gillar å dansa, det betyder bara att jag kan vara ganska kräsen med vilket musik jag helst dansar till!

Keep it clean!

För någon vecka sedan hälsade vi på Annikas underbara systerson Eddie, och jag kom och tänka på att jag börjar bli lite trött på att gå runt med T-shirts med ironiska tryck, typ University of nowhere ( Borde satsat på en ordentlig utbildning istället för att lagt slantarna på en massa kassa kvällskurser!) och istället börja bära tröjor med positiva budskap. Kolla bara på Eddies tischa. Den vinner ju med hästlängder! The kid is alright!










                                        Be cool! Stay in school!


Vid regnbågens slut....


Big in Japan.



Nej! Jag menar verkligen inte att Annika är tjock (för det är hon verkligen inte!), jag menar bara att hon är lite längre än vad gemene man är i Japan! I måndags åkte hon till Tokyo på "inspirationsresa" med sin designer, försökte krypa ner i hennes resväska för att överaska henne när hon kom fram, men fick inte riktigt plats med benen tyvärr. Det är tydligen ganska skönt där borta nu, typ 30 grader varmt och så! Själv fick man nästan frostskador i ansiktet när man gick till jobbet imorse. På fredag kommer hon hem igen och jag har önskat mig en T-shirt som det står "My girlfriend went to Tokio and all I got was this lousy T-shirt!" Arrigato!



(Är inte Tokio Hotel ett ganska konstigt namn på ett tyskt band?)


Weddingcrasher.



Då har man överlevt ett till bröllop! Det blev verkligen ett kul bröllop i Lördags, även om jag fick betala ett högt pris (asså, inte i pengar!), efter ett klassiskt "svennebreakbattle" med Martin på dansgolvet lyckas jag göra någon sorts bakåtkullerbytta som slutade i dj-båset och resulterade i blåmärket här ovan som numera är mörklilagult, inte så fresh! Skada nummer två fick jag på efterfesten när jag skulle hoppa ur jacuzzin och landade med ena foten på ett champagneglas och lyckades bloda ner hela lägenheten innan jag blev nerbäddad och nattad av Annika. På söndagen styrde Mia och Martin upp en trevlig brunch på terrassen, och sen fick vi skjuts hem till Stockholm med Jael och Adri och med i bilen var även Sofie som är läkare och satt och berättade om prostataoperationer, Stygn som hade gått upp och om gynundersökningar i Pakistan, till saken hör att jag lite obekväm med blod och operationer plus att jag var ganska så bakis. Har inte mått så illa på år och dar! Men iallafall tack Mirja och Robert för ett jättefint och jättekul bröllop!





Ps. jag skar mig också på en Globalkniv när jag skulle strimla en lök. Ds.

Black is black,( I want my baby back).

Idag har varit en grymt skön dag, eftersom jag var ledig gick jag inte upp ur sängen förrän vid tvåsnåret, käkade lite frukost, kollade efter lite jobb, städade och tittade på ett Simpsonsavsnitt jag inte hade sett. Det blir nämligen inte så mycket Simpsons nu för tiden eftersom Annika hatar tecknat och jag är en *inomhussko, well whatever, imorgon ska vi iallafall åka till Västerås för att gå på Annikas kompis Mirja och hennes blivande make Roberts bröllop på lördag. Började packa upp min svarta kostym som legat i kostympåsen sedan förra bröllopet för en månad sedan och ser att jag bara tryckt ner den så att den är alldeles skrynklig plus att det är hål på baksidan av byxorna, Fuck! Börjar desperat pröva lite andra kostymer jag har, men det mesta ser ut som skit, hittar till slut min blåa kostym som jag ser ut som en pingstpastor i men som ändå är den bästa lösningen framför det andra alternativet som var en blank svart Fifth Avenue Shoerepairkostym som jag såg ut som en överviktig modeslav anno 2005, hualigen! Ska ändå bli jäkligt skoj med bröllop, plus att vi brukar ha efterfest i Martin Larssons pappas etagevåning på Lilluddden och bada jacuzzi och dricka framåt förmiddagen (precis som på det glada 90-talet). Jäkla synd bara med den där svarta kostymen, it,s my baby....




Några av deltagarna på "vip-hyllan" klockan 08:00 på morgonen efter ett bröllop i Juni. (Och ja, Mia höll på att drunkna eftersom hon tydligen inte kan simma! Hehe..)






  *Toffel

Send in the clowns....










Två av dom här tre clownerna har något gemensamt och en ska bort. Kan du gissa vem?



.


POWER RANGERS OUT OF POWER!


Where's your dignity when you need it the most?

Just nu känns det mesta ganska piss, känns som jag spenderar mina dagar i en stor glasmonter som folk kan titta in i tänka för sig själva att "stackars sate som står därinne medans hela livet går förbi honom", innan dom springer vidare utan ens komma in och konversera lite, sen klockan sju stänger jag och är hemma vid kvart i åtta och hinner precis spendera två timmar med Annika innan hon måste sova eftersom hon går upp vid fem på morgonen. Dom två timmarna är det bästa jag vet just nu, klumpen som legat i magen under hela dagen smälter på bara några sekunder bort för att återigen några timmar senare sakta börja byggas upp igen och når klimax vid två på natten när jag försöker somna. Okej, jag vet att det här är lite på gränsen över hur mycket självömkan som man borde bjuda på, men i onsdags i förra veckan fick jag jag reda på att jag inte fick ett jobb som skulle kunnat passa mig som handen i handsken, kreativt, socialt, utmanande och kanske nån pinne upp i karriärstegen, men icke! Det stod till slut mellan mig och en person som redan jobbade inom koncernen, så jag förlorade! Känns så jävla surt! Jag brukar alltid få jobbet när jag väl kommit till en intervju. Så nu är mitt tillsvidarejobb verkligen tillsvidare och vidare (och vidare). Så det är klart "självkänslan" har fått sig en törn, det är svårt att inte försöka ta jobb personligt när det upptar den största delen av ens vakna tid. Come on! I'm good! Ge mig ett vettigt jävla jobb!!!!








                                                                                            PLEASE?





.

Här kommer en låda sympatier.

Det här ju knappast nån nyhet, men är det inte lite konstigt att om man har läs eller skrivsvårigheter så lider man av "dyslexi", ett ord som kan vara ganska svårt att stava till om man lider av läs/skrivsvårigheter. Samma sak gäller det om man läspar, En person som läspar kan ju inte berätta att han "lässsspar" utan att läspa! Lite av ett slag i ansiktet skulle man ju kunna säga.







.

Året var 1983.

I lördags skulle vi på Kräftskiva ute på Tyresö som Måns och Linda Waxin hade styrt upp, men på grund av dåligt väder flyttades hela festen hem till Lindas syster och hennes pojkväns lägenhet på Karlaplan, och kräftorna och snapsen byttes ut mot tilltugg och mängder av mousserande. Det blev med andra ord ett riktigt fylleslag! Jag måste ge ett "big ups" till värdparet och lägenhetsinnehavarna (det var en sjukt fin lägenhet och jag skulle nästan kunnat döda för dom tapeterna!) och ber om ursäkt för att mitt partyhumör inte räckte riktigt hela kvällen, får nog skylla det på en shitty arbetsvecka. Nu när jag kollar på korten skulle man nästan kunna tro att dom var tagna 1983. Eller?

















 
                                  Tack! Jag hoppas alla överlevde!?

40 öre kort, story of my life!

Det är söndag och jag är på väg till jobbet med ett riktigt dåligt humör i bagaget, Svänger in på T-Jarlen för att köpa en cola och i fickan skramlar 13.50, såklart kostar colan 13.90 och jag är på väg att bryta ihop! Är det inte på tiden att handlare inser att det är typ 1000 år sen sveriges regering beslutade att avskaffa 10-öringen och att ingen går på 90-öresbluffen längre! Lyckades iallafall tigga åt mig en 50-öring så jag kunde få min dagliga dos som den colatorsk jag är. Känner att mitt humör är ganska lynnigt just nu, igår krävdes det två 200 grams Marabouchokladkakor för att lugna ner mig efter jag sett på morgonnyheterna att Muammar Khaddafi vägrat ta i hand med Amerikas utrikesminister Condoleezza Rice eftersom hon är kvinna! Jag vet inte vem av dom jag mest arg på, Jag förstår inte hur Condoleezza kan tro att hon skulle kunna förhandla med en man som inte ens har respekten att ta i hand med en kvinna, istället för att stå där som ett jävla fån med handen utsträckt borde hon spottat honom i ansiktet och dragit! Som sagt, jag har lite problem med att inte ta små motgångar och världspolitik personligt för tillfället....





  Hey Khaddafi! Medeltiden ringde! Dom vill ha tillbaka sina värderingar!

Elefanten som slutade punda.

Läste om en elefant som nu tydligen var fri från heroin efter ett års metadonbehandling.Elaka heroinhandlare hade matat elefanten med heroinspetsade bananer, och när dom åkte fast fick han abstinensproblem. Av vad jag har hört käkar elefanter ganska mycket bananer, Man undrar ju vad dom hade varit värda på Plattan?


Happy as a hippo!

Igår var fan längsta dagen i mannaminne, det kändes som att jag gick till jobbet på morgonen och slutade fem år senare!(Öh, gick det där att förstå överhuvudtaget?) Iallafall, efter en väldigt lång dag gick jag och träffade....


Henrik (även känd som "Sparven från Minsk) på Zink grill för en kaffe som snabbt övergick till en öl. Det glädjer mig mycket att Henrik har flyttat till Stockholm så här på livets höst, så vi satt och pratade mest gamla minnen och anektdoter från vår ungdoms dagar. Sen sa vi tack och hej och jag drog vidare till.....



Viktor Tells Happy socks-tillställning på SIX FEET DOWN och drack några kalla Red stripe och kollade in lite......



nya strumpor och snackade lite med Kristian Bengtsson som driver galleriet Loyal om Sponsrade begravningar och att bjuda in till begravningar på Facebook, lite surrealistiskt nu men vänta nåt år! It will happen! Sen gick jag och.....



Måns och Perlan till 1900 och drack lite mer öl innan jag begav mig tillbaka till söders höjder. Utanför Indigo sprang jag ihop med Jenny( from the block) som tvingade med mig in och bjöd på ännu mera öl! Klockan elva vinglar jag hem lite sådär lagom full och härlig. Jag måste nog säga att spontanfylla är den bästa fyllan! Och idag är jag inte ens bakis! 1-0 till mig.


Lock and loaded!

Klockan är två på natten och jag har fortfarande inte kommit på något snabbt sätt att få tag på kulor, däremot drog jag mig till minnes en gammal idé som jag kom på för nåt år sedan som borde kunna generera ganska stora pengar om det blir en hit. Låg hemma och kollade på filmen Deerhunter med min kompis Martini (a.k.a Ryssen) och kom på att man borde tillverka en revolver som gav en elstöt på samma sätt som Teknikmagasinets stora hit React, och att man kunde koppla in den i en USB-port och köra "Rysk roulette" med andra online och satsa pengar, man skulle dock behöva en internetkamera också så att man kunde se dom andra sex spelarna samtidigt och den som förlorar rycker till. Jag tror att det skulle bli en succé i Japan och jag skulle bli stormrik och flytta till något skatteparadis på samma sätt som alla som blivit rika på att starta upp onlinepokersidor. Måste dock tänka lite långsiktigt och strategiskt så arbetsnamnet får så länge heta darehunter.com, är du är sugen på att investera i startkapitalet? Faxa mej på 08-611 62 13 så styr vi upp det!

 

                                It will blow your mind!

Leonard Cohen.



Här har vi en annan kille som var en fena på att sjunga serenader för damerna( innan han gick och blev munk det vill säga!). Det är inte många som skulle kunna bära upp att släppa en skiva som heter "Death of a ladies' man" men han klarar det! Och gjorde det! Jag har själv ett ex som jag "lånat" av min käre mor. Lite kuriosa är att bilden här ovan är målad av  ingen mindre än Joni Mitchell som jag titulerar "världens bästa kvinnliga singer/songwriter alla tider".



Hemma hos oss har den en hedersplats!

Konsten att sjunga en serenad.



Annika brukar fråga mig om vi gifter oss, om jag kommer sjunga en sång för henne? Och det kan du hoppa upp å sätta dig på! Så här har du det svart på vitt, jag tror att jag har en bra kandidat till låt redan nu, det lutar åt Mamas and the papas gamla örhänge "Dedicated to the one I love". Just loooove the lyrics! Here it comes:


While Im far away from you my baby
I know its hard for you my baby
Because its hard for me my baby
And the darkest hour is just before dawn

Each night before you go to bed my baby
Whisper a little prayer for me my baby
And tell all the stars above
This is dedicated to the one I love

(life can never be exactly like we want it to be)
I could be satisfied knowing you love me
(but theres one thing I want you to do especially for me)
And its something that everybody needs

While Im far away from you my baby
Whisper a little prayer for me my baby
Because its hard for me my baby
And the darkest hour is just before dawn

If theres one thing I want you to do
Especially for me
And its something that everybody needs

Each night before you go to bed my baby
Whisper a little prayer for me my baby
And tell all the stars above
This is dedicated to the one I love

This is dedicated to the one I love
This is dedicated to the one I love
This is dedicated to the one I love
(this is dedicated
)


            http://www.youtube.com/watch?v=m7REVN93-CQ

Kill your darlings!

Efter skuttat runt hela sommaren utan strumpor i skorna börjar det dra ihop sig att slänga alla mina "vita" sommarsneakers, dom luktar nämligen ganska nasty vid det här laget! Men det tar lite emot eftersom vi gått igenom en hel del den här sommaren,men lukten går inte längre att undvika! I vissa länder skulle dom klassas som biologiska stridsvapen och Nordkorea har redan faxat mig och visat intresse för att köpa loss två par men vägrar betala i dollar, och jag å andra sidan vet inte om man kan växla in Nordkoreansk valuta i större belopp på Forex. Vilket dilemma! Det kommer sluta med att jag får köra ut dom i skogen och elda upp dom, skorna alltså! 


My baby's.....




Smells........


Cash money moneeeeeey!

Thanks Arbetsförmedlingen. Thanks for nothing! Tack vare att arbetsförmedlingen"glömt"att meddela a-kassan att jag är inskriven har jag inte fått några pengar och befinner mig nu på gränsen till personlig konkurs, Yes! Sitter å funderar på någon enkel plan att komma över lite snabba cash vilket inte verkar vara det lättaste! Hade hoppats på att kunna sälja min blogg och själ för en nätt liten summa  som Linda Rosing som drar in 90 lax i månaden, men min blogg är nog lite för ytlig och inte tillräckligt djup för att håva in dom laxarna. Här bjuder jag på ett litet utlägg från Lindas blogg så att ni förstår vad jag menar med djup:


 I morgonbitti klockan 07.00-07.30 ska jag vara
gäst hos Adam och Gry i Mix Megapol.


Det ser jag verkligen framemot.
Jag har alltid gillat Adam jättemycket. Han är som en
trygg nallebjörn för mig,,,ler.
Det låter lite knepigt men ända sen jag var med i BB så har
han haft den här trygga inverkan på mig när jag träffar honom.
Det känslan jag har för honom går liksom inte att ta på.
Det är jätte konstigt och svårt att förklara.
Hm,ja nu blev jag djup,,,,hahahaha!


Som sagt, ute på djupt vatten...         


       ....simmar dom feta laxarna!( Ja! Jag är bitter och missunsam!)


Sleep tight Johnny B....

Läste i måndags att Lennart Swahn somnat in för gott. Tänkte först skriva om ett skämt som var populärt när jag var ung som innefattade likheten imellan Tvsportens Bo Hansson, en Brygga och svanskit på pålen, men tyckte det var lite osmakligt. Istället minns jag nog honom som bäst som den svenska rösten till den DDR-producerade barnprogramsfiguren John Blund som alla som växte upp med statlig television på 80-talet borde ha något minne ifrån. Han var fin han!


Dagens outfit.



Dagens outfit är en hyllning till Kevin Federline som inte bara blev vald till "Årets farsa" i Hollywood förra året, utan också släppte den förmodligen bästa hiphopskivan en vit rappare någonsin producerat! Tyvärr kom den lite i skymundan av Britneys då nya frisyr...         




KEEP IT FRESH, K-FED!



Brother from another mother?

Ibland undrar jag verkligen var dagens unga är på väg och hur i helvete dom lyckats med att inte snappa upp minsta lilla vett och etikett. Som i  lördags kväll när jag vid tolvtiden på natten är på väg hem från 1900, hela tunnelbanan bara kryllade av jobbiga skrikiga förortsungar och när jag åker upp för rulltrapporna vid slussen försöker en liten skitunge sno min bandana ur bakfickan och ger mig en knuff och säger - Ey brorsan, ge me en cigg! Varpå jag svarar - Har du kollat dig i spegeln? Du är fan inte min brorsa! ( jag är ganska säker på att jag bara har en bror och det var inte han). Sen gick han och hans polare och skrek efter mig längs hela götgatan på ett språk jag inte förstod eftersom mina språkkunskaper tyvärr är väldigt begränsade till svenska,engelska och pyttelite franska. Vad fan är problemet? Kunde han inte bara frågat om jag kunde tänka mig att bjuda på en cigarett? Då hade jag gladeligen gjort det! Det här är tyvärr inte första gången heller. Jag minns när jag precis hade flyttat till Stockholm och skulle ut med några tjejkompisar och på tunnelbanan mitt imellan Fridhemsplan och T-centralen  börjar några killar tafsa på en av tjejerna varpå jag knuffar bort den ene killen vars polare drar upp en butterfly och trycker mot min hals och skriker" I'm gonna slice you up, motherfucker! Så blir vi stående tills vi rullar in på centralen och en av hans kompisar säger- Ey, ta ner kniven! Lite lätt skärrad kliver jag ur vagnen och tar upp och tänder en cigarett varpå killen som sa ta ner kniven, ber om en cigg. -Varför? Frågar jag. -För att jag hjälpte dig! Svarar han. Just den känslan av att vilja med ett snyggt handfast slag mot ansiktets mitt, placera näsbenet någonstans mitt imellan Höger och vänster hjärnhalva, har jag  varken känt tidigare eller senare efter den incidenten! Som sagt, några lektioner vett och etikett a' la Lundsbergs stylee` skulle passa bra på just dom här små förortskidsen!



(Min flickvän påpekade att det här inlägget kunde tolkas som lite lätt rasistiskt, vilket inte är min mening! Kan bara säga att det finns förortsbarn som jag inte gillar och det finns förortsbarn som jag gillar, precis på samma sätt som gäller chefer, skådisar, göteborgare, pensionärer, artister, brats, hipsters, finska hårdrockare, läkare, vakter, norrlänningar, amerikaner, sevenelevenanställda, politiker, lärare och alla andra människor! Dock gillar dom flesta som tur är, men kände mig tvungen att skriva om dom här två incidenterna för att få ut dom ur mitt system! Just for the record!)


RSS 2.0