KYOTO UGLY.


Jag får ursäkta mina oregelbundna uppdateringar. Senaste dagarna har jag haft fullt upp med jobb, eller alltså snarare att jobba upp grunden till en fin sommarbränna nu när solen äntligen kom till byn. På den andra jobbfronten ser det fortfarande lite molnigt ut, fick ett nej på ett jobb jag sökte i början av veckan och måste verkligen lägga manken till för att försöka hitta ett nytt heltidsarbete med fasta tider och gärna en anständig lön (eftersom pengar verkar vara så jäkla viktigt nu för tiden!). Min B-plan är annars att öppna en karaokebar i höst, känns som att det är ganska rätt i tiden nu när även "kreddigt folk" sjunger Singstar på förfesten och hänger på K Karaoke på Odengatan tills man blir utslängd. Min konceptbar skulle heta "KYOTO UGLY" och allt ska vara totalt maxat med en massa neon och maskiner och små japanskor som står och sjunger med på bardisken medans man framför Pretender's "Don't get me wrong" med helt galen texting på härliga sättet som bara japaner kan få till det! Sen vid tolvslaget varje kväll ska ett larm gå genom lokalen och oranga saftblandare ska blinka varnande innan en stor Godzillafot ska komma infarande genom taket och golvet ska börja skaka som om man befann sig på Universal studios i Orlando eller nåt. Barmenyn ska bestå av sakédrinkar som "Gojira Gojira!" och japansk öl. Jag tror det är precis vad Stockholm skulle behöva! Det börjar kännas ganska trist med det"nordiskt svala" eller "fransk bistro"upplägget som fortfarande verkar regera på de flesta nyöppnade barerna här i stan!
Om det är nån som vill investera några miljoner i min bar så går det alldeles utmärkt!.

Hmmm....
                                          THE FOX TAIL.


.

Vad hände med värmen?


.

Genius at work!


Jag får ursäkta att jag varit dålig på att uppdatera senaste veckan men jag har varit fullt upptagen med att jobba, sova och irritera mig på saker som inte går som dom ska. Sen har jag i för sig varit på en mycket trevlig 30-årsfest hos Malin och Sofie förra lördagen, kanske slänger upp lite bilder senare! Nu ska jag iallafall ta tag i min andra blogg THE FOX TAIL och skriva några inlägg om hippieliv och lyxkonsumtion. Under tiden kan ni ju kolla på det här sjukt roliga klippet här nedan som jag hittade på min anonyma kompis blogg Sevenseven. Jag skrattade så jag nästan dog, på riktigt!


                                       Are you guys for real?.

It ain't me babe!

Sååå! Då har man gjort det igen! Har sagt upp mig för andra gången på två månader, Helt klart någon sorts personligt rekord. Kom fram fram till att jag inte är nån "sneakerdude" trots allt, kände mig som värsta farfar'n när kidsen kom in och frågade efter "kattiga"basketsneakers med mycke flare eller en "mullig jacka", vad är det liksom? Har sprungit upp och ner till vårt pyttelilla lager och krängt Conversedojjor till rabiata mammor med döttrar som nästan grät för att det inte fanns vita i rätt storlek kvar. Så nu är man tillbaka på minus ett, det är ju lite så jag jobbar: Ett steg framåt, två tillbaka! Men det var ändå ett skönt beslut, som Robert Zimmerman brukade säga:

You're looking for someone how knows sneakers...

But it ain't me babe
No, no, no, it ain't me babe
It ain't me you're lookin' for, babe
...
.

Bygga broar....

När jag var liten hittade jag och en kompis en bro mitt ute i ingenstans.Under bron gick ett järnvägspår som ledde rakt in ett berg!? Nu är järnvägspåret borta sedan länge, men bron är kvar och det konstiga med den är att den inte leder nånstans! På vänster sida ligger en igenvuxen äng som omsluts av skog, och på höger sida går en väg upp till en kalkstensfabrik, men det finns ingen väg till bron. Men det är väl så med broar, vissa binder samman länder och vissa leder ingenstans, och vissa leder kanske hit!...
.

Rundgång.                                                                     (Foto: Ola Rindal)

Den här bilden säger en hel del, idag känns det som att jag åkt vilse och kört i diket på väg mot regnbågens slut....           Okej, jag vet att regnbågen är rund.
.

Nytt på västfronten.

För några år sedan såg filmen Spy game med Robert Redford och Brad Pitt och blev avis på Brad's gröna fotografväst som han bar när han var undercoveragent som fotograf i Libanon. Västen gled iallafall i glömska tills häromveckan när jag och Annika satt å fikade på ett café i Sala och en halvalkad lirare i träskor, röda mjukisbyxor, brynja och hör å häpna, en grön fotoväst, gick förbi! Sprang in och kollade i fiskebutiken i Sala om dom möjligtvis kunde ha någon bra fiskeväst (dom ser ju typ likadana ut!) men dom jag hittade var till min besvikelse alldeles för korta. Men för några dagar sen sprang jag på den här västen här nedan från Engineered Garments som ser ut att vara precis vad jag letar efter! Dock så läste jag lite kommentarer på h(y)r collective att färgen inte blivit lika snygg i produktionen och att den är ovärt dyr. Jag ska kolla runt lite mer men annars tänker jag försöka lägga vantarna på den här västen ändå!
     Engineered Garment's väst finns att beställa på Nepenthes..

Salongsberusad.


I Lördags kväll var vi på Salongen vid Fredsgatan och firade Martin som fyller 29 idag! Jag tror faktiskt att jag gillar det, vi hade iallafall en skön och rolig kväll och lärde känna lite nytt folk vilket inte händer lika ofta längre. Var in en snabbis på F12 men fick klaustrofobikänningar efter en halv minut så jag gick tillbaka till trygga Salongen å satte mig vid vårat bord istället. Hade jobbat några timmar på dan på Cali och kände mig trött och såsig när jag kom hem och trodde hela kvällen förstörd, men repade mig som sagt. Alkohol och goda vänner kan göra underverk ibland! 
                      Födelsedagsbarnet Martin och Boppi.                                         Annika och Mia.                          Martin, Yousef, Boppi, Nathan och jag.           Cigaretttjejerna, extraknäck för fattiga bloggerskor?                                           David och Ida..

Guitar Hero.Anita Pallenberg, Keith Richards och Gram Parson med random flickvän hänger löst i trevlig lägenhet, blev lite peppad på stora speglar och stukatur på väggarna. Det får bli i vår nästa lägenhet! Vi står ju faktiskt först i internkön att byta upp till större lya....

Gult är fult!


Tack SNS-Martin! Det var ju klart som korvspad att gula skor inte känns så jäkla nice! Inte ens Vans. Klippte ett par turkosa Converse istället...         

.

Sömnlös på Söder.
Ännu en helg till ända. En mycket trevlig sådan, men jag kan berätta mer om det sen. Kan aldrig sova på söndagsnätterna, vill liksom inte att helgen ska ta slut. Alldeles nyss var det ett gäng kids som hängde å skrek ute på gatan, jag tänkte ett tag ringa störningsjouren eller nåt men kände mig som en surig gammalgubbe så jag lät bli. Fem minuter senare hör jag ljudet av plåt som bucklar sig och nån som skriker HÄSSELBY HÄSSELBY! innan billarmet går igång och det blir ett jävla liv! Så nu står det ett gäng polisbilar här nere och poliser som lyser med ficklampor och skriver rapporter. Hmm måste följa utvecklingen.....                Finns det så man kan gå in å lyssna av polisradion på nätet? Eller måste jag köpa en gammal oldskool "grisradio"?

RSS 2.0