Brother from another mother?

Ibland undrar jag verkligen var dagens unga är på väg och hur i helvete dom lyckats med att inte snappa upp minsta lilla vett och etikett. Som i  lördags kväll när jag vid tolvtiden på natten är på väg hem från 1900, hela tunnelbanan bara kryllade av jobbiga skrikiga förortsungar och när jag åker upp för rulltrapporna vid slussen försöker en liten skitunge sno min bandana ur bakfickan och ger mig en knuff och säger - Ey brorsan, ge me en cigg! Varpå jag svarar - Har du kollat dig i spegeln? Du är fan inte min brorsa! ( jag är ganska säker på att jag bara har en bror och det var inte han). Sen gick han och hans polare och skrek efter mig längs hela götgatan på ett språk jag inte förstod eftersom mina språkkunskaper tyvärr är väldigt begränsade till svenska,engelska och pyttelite franska. Vad fan är problemet? Kunde han inte bara frågat om jag kunde tänka mig att bjuda på en cigarett? Då hade jag gladeligen gjort det! Det här är tyvärr inte första gången heller. Jag minns när jag precis hade flyttat till Stockholm och skulle ut med några tjejkompisar och på tunnelbanan mitt imellan Fridhemsplan och T-centralen  börjar några killar tafsa på en av tjejerna varpå jag knuffar bort den ene killen vars polare drar upp en butterfly och trycker mot min hals och skriker" I'm gonna slice you up, motherfucker! Så blir vi stående tills vi rullar in på centralen och en av hans kompisar säger- Ey, ta ner kniven! Lite lätt skärrad kliver jag ur vagnen och tar upp och tänder en cigarett varpå killen som sa ta ner kniven, ber om en cigg. -Varför? Frågar jag. -För att jag hjälpte dig! Svarar han. Just den känslan av att vilja med ett snyggt handfast slag mot ansiktets mitt, placera näsbenet någonstans mitt imellan Höger och vänster hjärnhalva, har jag  varken känt tidigare eller senare efter den incidenten! Som sagt, några lektioner vett och etikett a' la Lundsbergs stylee` skulle passa bra på just dom här små förortskidsen!



(Min flickvän påpekade att det här inlägget kunde tolkas som lite lätt rasistiskt, vilket inte är min mening! Kan bara säga att det finns förortsbarn som jag inte gillar och det finns förortsbarn som jag gillar, precis på samma sätt som gäller chefer, skådisar, göteborgare, pensionärer, artister, brats, hipsters, finska hårdrockare, läkare, vakter, norrlänningar, amerikaner, sevenelevenanställda, politiker, lärare och alla andra människor! Dock gillar dom flesta som tur är, men kände mig tvungen att skriva om dom här två incidenterna för att få ut dom ur mitt system! Just for the record!)


Kommentarer
Postat av: annika

eh, förmodligen precis en Lundsbergs-uppfostran de har fått eftersom det har gått så snett. Våld föder ju liksom våld. Det vissa tvingas genomgå, är sånt som andra mer lyckligt lottade undgår.



Därmed inte rätt att du fick utstå 2 shittiga situationer...den där bandanan alltså...mer provokativ än man kan ana.

2008-09-02 @ 05:25:18
Postat av: din präktiga tjej

du är fin du!

2008-09-02 @ 09:14:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0