Ja er tyddligän dislecktiär.

Samtal ifrån Lördags klockan 18:13 :

Annika - Du skriver bra.

Jag - Tack!

Annika - Speciellt med tanke på att du är  dyslektiker.

jag - Öhh, vad menar du? Jag är inte dyslektiker!

Annika - Joo! Det har du berättat, det är ju därför du hoppar över ord och ibland hela meningar...

Jag - Det har jag aldrig sagt! Gör jag verkligen det?

Annika - Ja, men det ju för att skriver som du pratar, du hoppar över ord!

Jag - Åfan! 


.

Hälften man, hälften träd.Jag och Annika bestämde för ett år sedan att vi ska kolla på minst en dokumentär i veckan och det får inte vara en "Femmandokumentär". Fast i måndags var vi tvungna att bända lite på reglerna när dom visade dokumentären "Half man, half tree". Den stackars mannen hade unik åkomma som gjorde att hans immunförsvar inte kunde skydda honom mot ett elakt vårtvirus som hade börjat på händerna och spridit sig över hela kroppen. Nu turnerade han med någon sort "freakshow" för att tjäna pengar till familjen. Det var så jäkla sorgligt att se, kolla bara hans händer! Jag kommer bli livrädd om jag får en vårta på handen!.


Några roliga saker som hände i Västerås i helgen.

Var på Annika's brorsas flickvän Sandras 30-årsfest i Västerås i helgen. Klarade mig utan att få nån fallskärmshoppare i huvet och hade ganska roligt, kanske på grund av:

1. Min "svåger" Ted köper mig två järn innan middagen, jag köper fyra till honom, han köper mig tio till...

2. Jag går ut och röker och från hotellentrén bredvid dräller det ut ett gäng dyngfulla ryssar med bandyklubbor och börjar skrika massa på ryska, en annan festdeltagerska som också är ute och röker säger nånting tillbaka på ryska och såklart kommer dom fram och börjar snacka, den ena ryssen pekar oblygt på mig och frågar nånting, var hon hon svarar, då börjar alla asgarva och ska skaka min hand. På vägen in frågar jag henne vad  som var såå roligt? -" Min ryska är inte så bra, så när dom frågade om du var min pojkvän, så råkade jag säga att du var min vännina!" Vilket ryssar verkar tycka vara VÄLDIGT roligt.

3. När Haddaway's "What is love" spelas för fjärde gången tröttnar jag på att försöka dansa och parkerar min ända på en stol och koncentrerar mig på drinkarna istället. Då kommer det fram en lite lätt överberusad kille i vit tajt t-shirt med väst och säger-" Asså ja hoppas du inte tror att ja flörtar me din tjej? Vi bara dansar lite!" Jag svarar -" Det är lugnt!" Men han bara fortsätter -" Äru säker, för du ser lite sur ut?" Jag -"Ja, jag är säker!" Han -"Så du är inte svartsjuk?" Jag -" Dude! kolla dig i spegeln! Jag tror inte att du kommer sno min flickvän!" Då gick han äntligen ...

4. Morgonen därpå vaknar jag upp av att Annika och Eddie 3 år, målar mina tånaglar röda. Sjukt ont i huvudet har jag också, men det var det värt!
                  Jag kan inte bestämma mig om röd är min färg?

.

Heroin.

Missade Svt's Debatt i tisdags som handlade om att i Tyskland har  staten börjat ett projekt med att förse missbrukare med heroin, en kontroversiell metod som även Danmark försöker få i gång. Jag undrar bara hur det går till när staten köper in heroin? Skickar dom ner en statstjänsteman till nån vallmoodlare i Afganistan å bara -" Hej, jag skulle vilja köpa 100 kilo heroin, kan jag få kvitto på det?" Weird! Det känns lite krasst att staten förser folk med droger bara för att det blir billigare för samhället, som att kampen är förlorad mot att folk ska kunna komma ur sitt missbruk. Ska kolla på reprisen av Debatt så får jag se om jag ändrar åsikt.


Pale riders.
Skäggloggen: Dag 31.Skäggväxten har stagnerat. Det har slutat klia men besvikelsen över att tillväxten går så långsamt har fått mig att fundera på att ta fram trimmern, måste hålla ut dagar till! Jag har hört att öl påskyndar hårväxt, har jag druckit för lite öl senaste tiden? Måste dricka mer öl. Hej då.


,.

Knowledge is the shit!

Ibland känner jag mig nästan helt hjärndöd, jag kan bokstavligen känna hur hjärncellerna ger upp en efter en. Först på grund av att stå i butiken hela dagen som påminner om att befinna sig ett vakuum förutom när det kommer in nån mamma som vill köpa kalsonger till sin nioåriga son som tycker det är "ballt" med Björn Borgkallingar, efter stängning blir det hem å kolla Vänner, Satc, Simpssons och en massa andra program som kanalerna kör om och om igen i repris utan att någon protesterar, men man orkar ju inte! Igår kom jag iallafall ihåg att vi har ju Svt's Kunskapskanalen, så jäkla bra! Såg ett program igår om historisk arkitektur och som handlade om CIMETERO STAGLIENO, en begravningsplats som uppfördes 1851 i Genua i Italien och nästan är som en egen stad mitt i staden. Det som fascinerade mig allra mest var alla skulpturer som människor hade uppfört i sina döda anhörigas ära, bland annat berättade dom om en tant som sålde bröd och nötter  på torg och som hela sitt liv sparat till en skulptur av sig själv som nu finns och bevittna bredvid hennes grav . Kunskapskanalen is the shit!
                              Ingången till CIMETERO STAGLIENO.        En av pelargångarna som är fyllda med vackra skulpturer.
.

Guess who's bringing food to the table tonite!


Egoism 160 x 160.Håller för tillfället på med ett porträtt av mig och Annika som jag hade tänkt att vi skulle ha över "den nya soffan" som vi letat desperat efter dom två senaste helgerna utan resultat. Annika som är lite mer ödmjuk är dock inte helt såld på idén än.... .

Eat the rich!

Så jäkla typiskt! Skulle ta på mig min gamla kashmir t-shirt från Filippa K i morse som jag inte har använt på flera år, men när jag tog på mig den var den full av stora malhål, skulle kunnat komma undan med hålen om det inte vore för ett gigantiskt hål rakt över ena bröstvårtan vilket gjorde den helt omöjlig bära, om man inte är "tyssschk bööög" med piercingar förstås! Måste endå ge det till "malarna" att dom har dyr å god smak, dom har nämligen bara tuggat loss på mina kashmirtröjor och helt negligerat allt i merinoull. Tack tack, tack så jävla mycket! Maljävlar!

.

Ordning och reda, lönen på freda...


To beard or not to beard.

Slutade raka mig för några veckor sen och har nu fastnat i ett skäggdilemma, spara eller raka? Efter två veckor började det det klia och jag såg ut som Barry Gibb så jag bestämde mig för att raka av mig skiten men lovade Annika att göra det när hon var i Turkiet. Så i måndags var det dags, jag tog fram trimmern och skulle precis sätta igång men nånting tog emot, jag kunde helt enkelt inte. Nu har jag Googlat lite bilder för skägginspiration, kanske borde det låta växa lite till så jag får ett riktigt 70-tals burr på det hela och kanske färga det lite mörkare...Mitt skägg för tillfället.Ett mörkare skägg a lá Richie Tenenbaum?Eller Fashionskägg? (Jaja jojo, det är samma sak!)Eller köra en "Borg" och raka av skiten?.


Only in Sala folks! Only in Sala....                                         Life is lajv! Sha la la la la...

.


It's raining men.

Jag hoppas att jag inte har gått och fått mig ett sjätte sinne, men imorse drömde jag att jag befann mig utanför tågstationen i Västerås och helt plötsligt började det falla ner en massa fallskärmshoppare, några landade lite snyggt men dom flesta bara damp rakt ner i asfalten och på bilar så man hörde hur alla benen i kroppen knäcktes, själv försökte jag undvika att bli träffad men dom föll verkligen överallt och det fanns ingenstans att ta skydd heller! Det läskiga är att jag ska till Västerås nästa helg så det kanske var en profetia, eller?....
Middag med BSB.

Var på herrmiddag igår hemma hos Sparven tillsammans med Käken och Fläcken och vi bestämde oss för att starta herrsällskapet BloodSugarBrothers som ska träffas en Tisdag i månaden och ge oss ut på små kulinariska äventyr och förtära en massa socker, för att få vara med måste du dock härstamma från Sala. Första kvällen "råkade" sluta i fylleslag och idag är jag helt död och lemlästad. Här följer en liten dokumentation av kvällen....

.


She's gone nuts!

Annika har gått ner sig totalt i nötmissbruket, det har känts som om hon har haft koll på det men efter Jul har det bara eskalerat! Nu räcker det inte längre med Cashew, Hassel, Pistagenötter, utan på väg ut till Ikea i lördags var vi tvugna att stanna till i Skärholmen för att spendera en kvart på att köpa en massa konstiga nötter i en utlandslivs, kom därifrån med drygt ett kilo. Nu är Annika i Istanbul och hade tydligen inte koll på valutan så hon "råkade" köpa två påsar nötter för 500 spänn!? Det är klart man blir lite orolig att hon har börjat med tyngre nötter...
.Plundringståget har gått.

Hejdå Julgransjävel! Idag är det officiellt dags att göra sig av granen vilket är en konst i sig, som tur är våran så liten att man nästan kan trycka ner den i en soptunna, men jag funderar på att smyga ut inatt och plantera den på någon hemlig plats så vi kan använda den nästa år igen eftersom den har rötter å allt! På tal om granar så var jag på fest hemma hos Jenny och Martin i Lördags, deras gran var helt sjukt stor. Lycka till med att trycka ner den i sopnedkastet!
                                             SEE YOU POSEUR'S!


.


Konsten att välja eltandborste....

I måndags sprang jag runt på stan med Annika och kollade på eltandborstar efter att hon fått "håliallatändernanojan", ett fenomen som är ganska vanligt så här efter alla helgdagar när det känns som man har satt i sig en hel årsförbrukning socker på bara 14 dar. Alltså, det är en djungel med eltandborstar! Jag trodde det räckte med att borsten roterade, men nej! Det är klart den måste ha 3D Action, minst fyra olika borstfunktioner, Timer, 2 Floss Action mm. Allt detta för det facila priset av 998 riksdaler.
Kolla bara namnet Braun Triumph ProfessionalCare 9500 DLX, vad betyder det igentligen? Känns som att man borde kunna köpa någon tillsats och använda den som borrmaskin, men den enda tillsatsen jag hittade på nätet var...
                               ...den här!
.

Fantomen, så jävla dryg!Fantomen är alltid så jävla dryg, varje gång han går in i nån butik eller bar släpar han med sin "Devil" och blir alltid tillsagd att man inte får ha hundar i lokalen, då svarar alltid med -"Det är ingen hund, det är en varghybrid!" Yeah right, Fjantomen!.

You think you're out, then they roll you back in again!

                               "Larry the Limp" gone missing?

08 / 09.

Hej! Har ni saknat mig? Har varit fullt upptagen med att äta dom senaste två veckorna, märktes extra tydligt igår när skulle böja mig ned och ta på mig skorna, Tjong! flög byxknappen bort! Jag har iallafall haft en riktigt skön Jul och ett jäkligt roligt Nyår. Jag slänger upp lite bilder från Nyårsafton som började med skridskoåkning och glögg i Vasaparken och slutade med Guitarhero vid fem på morgonen hemma hos Mia och Martin som hade styrt upp allt för  hela dagen och aftonen. Kommer börja skriva lite mera snart igen. Jag lovar!
                                          God fortsättning på er!.

RSS 2.0